Sílvia Amblàs. Claus per a una orientació efectiva en els centres educatius

  • Data 20/12/2018

Entrevista a Sílvia Amblàs, directora de DEP Institut i conductora del seminari “Orientació i acompanyament educatiu: millorar les trajectòries formatives de l’alumnat”.

Sílvia Amblàs dóna cinc idees per afrontar els reptes de l’orientació als centres educatius: 1) treballar les competències per a la gestió de la carrera professional; 2) diversificar les activitats orientadores (sessions grupals, individuals, amb diversitat d’agents...); 3) que els centres i els alumnes tinguin referents clars d’orientació amb la formació adequada; 4) disposar de protocols de detecció de situacions de necessitats específiques d’orientació; 5) incrementar els recursos destinats a orientació dins dels centres.

L’entrevista va ser realitzada a Barcelona el 24 d’octubre de 2018, en el marc de l’acte “Orientació i assessorament en l’àmbit educatiu: com millorar les estratègies d’èxit de l’alumnat?”.

Acte organitzat per Ivàlua i la Fundació Jaume Bofill com a part del projecte “Què funciona en educació”, una aposta per aportar evidència científica al debat sobre la política i la pràctica educativa, connectant el rigor analític amb els reptes educatius plantejats al nostre país.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar