Sílvia Blanch - Caminar cap al Drets dels Infants

  • Data 09/12/2015

Sílvia Blanch, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), assenyala la Convenció dels Drets dels Infants com un factor més que important pel que fa a l’educació dels nens al llarg de la vida. Un factor que parteix des d’edats molt primerenques i que són claus pel futur de l’infant. @silblagel

La coordinadora del grau d’educació infantil, a la UAB, ens destaca els drets que en són més urgents d’ aplicar: el suport i l’acompanyament dels infants, per part de l’Estat, cap a les famílies. Amb aquest dret venen donats de la mà la necessitat de crear més programes per pal·liar aquestes situacions, més places en les escoles bressol, etc. És a dir, una ampliació del programa educatiu que tenim.

Un altre dret és el de l’interès superior de l’infant. El fet de fer sentir la veu de l’infant és un acte més que important que tindrà molta repercussió en la vida d’aquest mateix. Donar l’oportunitat de ser escoltat farà que l’infant pugui transmetre quines són les seves inquietuds, interessos, preocupacions, entre altres.

I, sobretot, cal destacar el dret a jugar. És un dret imprescindible, del que l’infant no en pot tenir la més mínima mancança. El dret a jugar i al temps de lleure és imprescindible. Els infants juguen per aprendre i aprenen jugant. És un fet que s’ha demostrat amb diferents estudis i que la seva evidència és més que demostrable.

Per tant, la Sílvia considera que s’ha de bloquejar un temps de joc en l’horari dels infants per a que ells es desenvolupin i aprenguin a la seva manera. 

Per part de les famílies, de les escoles, de l’administració i de la formació de mestres han de saber i ser conscients que han de posar a la pràctica un espai de joc per complex que sigui, ja que és una de les bases de les que els infants necessiten disposar per a formar i desenvolupar la seva educació.

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar