Repensar els espais escolars per l’educació del segle XXI (retransmissió en directe)

  • Data 07/11/2016

L’espai escolar com a factor clau en l’aprenentatge i la convivència

En el moment actual d'efervescència d'un canvi de model d'escola a Catalunya, en una situació de pas d'un sistema transmissor a una escola basada en l'adquisició de competències, repensar els espais escolars esdevé un element central de la transformació educativa ja que l’ambient físic de l’aula i de l’edifici escolar promou una manera concreta d’entendre el procés d’ensenyament-aprenentatge i les relacions educatives.

El dia 8 de novembre de 2016 a l'Auditori Meier del MACBA explorarem l'última tendència de l'any en el marc del Camp Base del projecte Educació Demà: els espais d’aprenentatge. 

Els espais escolars són factors clau en l'aprenentatge, com podríem repensar-los per tal de millorar els resultats dels alumnes i la convivència al centre educatiu? Davant els objectius competencials del segle XXI com hem de redissenyar els espais i els edificis escolars perquè aquests estiguin al servei del projecte educatiu i no a la inversa? Com repensar els espais perquè no siguin una limitació sinó una oportunitat? En els canvis i millores en els espais escolars només s’hi valen els recursos econòmics? 

De la mà de Sergi del Moral, docent i membre de l'equip directiu a l'Institut Escola les Vinyes de Castellbisbal, us convidem a conèixer tots els elements innovadors d’aquesta tendència i a viure en primera persona moltes experiències de canvi i redisseny d’espais escolars que s’estan duent a terme a Catalunya, entre elles la de l’Institut Moisés Broggi de Barcelona per part de Fanny Figueras.

A part, i com a novetat destacada, durant l’acte us presentarem una nova iniciativa d’Educació Demà: Hack the School, espais per a l’aprenentatge. Una crida oberta o challenge educatiu en el que de la mà de Sílvia Sasot, arquitecta i emprenadora eucativa, i l'Esther Belvis, pedagoga i doctora en Educació, en el que proposem a qualsevol centre educatiu que ho desitgi formar part d’un projecte de redisseny dels seus espais escolars, en el que comptarà amb assessors experts, formació i un kit metodològic específic. No us ho perdeu!

Conduirà l'acte Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar