Taxes, Bolonya i societat digital: com impacten en els itineraris universitaris?

  • Data 12/01/2015

Via Universitària és una enquesta a partir de la qual comptem obtenir coneixement útil sobre accés, condicions d'aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris, amb l'objectiu d'aportar orientacions i propostes per la definició de millors polítiques universitàries. El projecte Via Universitària continua el llegat de l’Enquesta ECoViPEU, que ja es va preguntar al 2011 pel grau d’inclusivitat i cohesió del sistema universitari. Antonio Ariño, membre de l’equip assessor del Via Universitària. Per a més informació www.fbofill.cat, #viauni, info@viauniversitaria.net

- Tenim un sistema universitari inclusiu i cohesiu? 

- L’any 2006 es comença a gestar Ecovipeu, l’enquesta de condicions de vida i participació dels estudiants universitaris

- Els canvis dels últims 5 anys fan necessària una actualització de l’enquesta

-3 canvis han estat clau: l'increment de taxes, la implantació del Pla Bolonya i l'arribada dels a la Universitat dels nadius digitals. Com han impactat aquests 3 canvis en les tries i els itineraris dels estudiants universitaris?

- La pujada de les taxes i el cost que implica estudiar a la universitat redueix la capacitat de cobertura del sistema

- Un cop implantat el model de Bolonya ens hem de preguntar per com ha impactat en els itineraris dels estudiants

- S’ha consolidat el pas cap a la universitat digital?

Aquestes i moltes altres preguntes són les que volem contestar mitjançant l'enquesta online Via Universitària que 20 universitats de la Xarxa Vives començaran a enviar als seus estudiants de grau i màster. Participa-hi!

Amb aquesta enquesta esperem generar informació rigorosa, objectiva i àmplia sobre les condicions de vida i les formes de vinculació amb l'estudi dels estudiants universitaris en l'actualitat. Les dades ens hauran de permetre, en última instància, fer propostes per a unes polítiques universitàries orientades a un model inclusiu, que abraci la diversitat creixent i doni les oportunitats necessàries a qui s'hi vulgui acollir.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar