Transformem la biblioteca i fem periodisme per tothom!

  • Data 28/12/2023

El projecte BIBLIOTECH té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. Alhora, vol reivindicar que tot infant i adolescent té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible.

Les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives ens dibuixen unes biblioteques escolars on el foment del gust per la lectura convergeix amb el desenvolupament d'aprenentatges i les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Apostem per unes biblioteques escolars que siguin el cor de les transformacions educatives actuals dels centres educatius. Espais contemporanis i vibrants on es generen noves oportunitats de lectura, experimentació i socialització.

En aquesta situació d'aprenentatge l’alumnat s'enfronta al repte de millorar la seva biblioteca escolar per a fer-la més accessible i inclusiva. A través de diverses activitats, l’alumnat explora les barreres i limitacions d’accés a la informació que troben a la biblioteca, aprenent a comunicar una notícia utilitzant diferents mitjans i formes, per tal de fer-la tan inclusiva com sigui possible.

Les activitats inclouen la creació de pictogrames i altres elements visuals per a millorar la senyalització i l'organització de la biblioteca, així com la producció de notícies que destaquen les limitacions d'accessibilitat i la importància de la inclusió. A més, l’alumnat practica les seves habilitats de presentació oral i aprèn a avaluar i proporcionar retroalimentació als altres grups.

Per saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar