Un nou vincle família-escola: adaptar-nos als codis i llenguatge de les famílies

  • Data 25/06/2020

Juanjo Coca, director de l'Escola Lluís Millet

El confinament ha estat una bona oportunitat per posar en evidència que les famílies han de jugar un paper clau en la tasca educadora de l’escola. Els nivells de participació d’aquestes en els centres educatius són molt diversos. Són moltes les famílies que no es senten membres essencials de la comunitat educativa i també són molts els centres -i docents- que sovint ens sentim qüestionats o abordats des d’una lògica clientalista per part de les famílies.

En molts casos, la situació d’escola a casa ha apropat els centres educatius a les famílies, i les famílies als centres educatius. Fem d’aquestes “provatures” una nova forma de concebre la relació família-escola, aprofitem les reflexions d’aquestes setmanes per a dissenyar i prioritzar propostes que, el curs vinent, esdevinguin una oportunitat per a dotar de sentit el què anomenem “comunitat educativa”.

Vols saber-ne més?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar