Webinar. Com liderar la tornada a l'escola

  • Data 13/07/2020

Resum del webinar Com liderar la tornada a l'escola?

El tancament forçat dels centres educatius durant aquests mesos ha requerit més que mai de les funcions de lideratge dels equips educatius. Generar una visió compartida en moments de por, crear espais de confiança o transmetre positivitat i esperança han estat dinàmiques cabdal per a sostenir les energies als centres. Alhora, la funció d’acompanyament pel benestar dels equips docents per garantir la continuïtat d’un projecte educatiu en condicions límit, ha estat un repte cabdal de les direccions de centre.

Ara, mentre gestionen el dia a dia del desconfinament i final de curs, també han de tenir la mirada posada en el mes de setembre, en què passarà quan comenci un nou curs amb més dubtes que certeses. El curt-placisme i velocitat del moment no pot bloquejar la planificació educativa, les cures de la comunitat i els anhels de transformació.

Davant aquesta situació, on la manca d’instruccions i directrius per part de l'administració ens obliga a prendre decisions noves i arriscades, ens plantegem quin serà el paper dels nostres líders educatius, com aquests treballen amb els equips docents, des de l’empatia, la confiança i la cohesió en la construcció diària d’un retorn a les aules ple d’incerteses.

Per preparar aquesta Tornada a l’Escola esdevindrà clau la seva gestió i acompanyament a qui acompanya, els docents. La presa de decisions compartida en les properes setmanes serà clau perquè aquesta tornada permeti la continuïtat dels diversos projectes educatius.

Així, ens plantegem:

Com acompanyar als equips docents des del lideratge dels centres?

Com sostenir aquest lideratge donada la incertesa del context?

Quines oportunitats de transformació estem ja detectant?

Abordem aquestes qüestions a partir d’un diàleg obert amb tres líders de centres educatius en diferents moments de transformació:

Carlos Blanch, Director de l'Escola La Mercè de Tortosa.

Coral Regí, Directora de l'Escola Virolai de Barcelona.

Xavier López, Director de l’Escola Octavio Paz de Barcelona.

El debat serà conduït per Héctor Gardó, cap de projectes de la Fundació Jaume Bofill.

Aquest webinar forma part del projecte Obrim l’educació: per un país de noves oportunitats de la Fundació Bofill.

#TornadaEscola

#ObrimEducació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar