Com preparem el proper curs davant un escenari de nous confinaments?

  • Data 17/06/2020

Vídeo resum del webinar celebrat el 17 de juny de 2020. En Boris Mir, professor d’educació secundària, presenta el document de treball obert a aportacions: “Orientacions per a un escenari de possibles confinaments recurrents a escoles i instituts”. La Domi Viñas, directora de l’Institut Escola El Til·ler, i en Xavi Ros, director de l’Institut de Matadepera, parlen de com han afrontat aquests reptes als seus centres, en una conversa conduïda per la Liliana Arroyo, Dra. en Sociologia, investigadora i especialista en transformació digital.

El desenvolupament del tercer trimestre sense presencialitat ha fet que els centres educatius entressin sobtadament i de ple en un entorn digital com a única eina de comunicació i treball. Les circumstàncies han forçat a revisar continguts i activitats amb voluntat i hores de dedicació, tant pels centres que estaven avesats a l’aprenentatge digital com pels que no.

És possible que el curs vinent tinguem nous confinaments temporals amb posteriors fases de desescalada, provocats per nous brots o onades de contagi. Aquest possible escenari futur pot ser una oportunitat per posar en pràctica el que s’ha après d’aquesta experiència i per planificar el proper curs tenint en compte diversos escenaris de presencialitat i virtualitat. La reflexió i el debat dels equips docents i directius dels centres esdevé essencial per afrontar-ho.

En aquest webinar vam voler respondre a: De quina manera podem gestionar aquests processos de debat i presa de decisions als claustres? Com ho han fet a altres centres? Com es prepara l’acció educativa perquè combini aprenentatge presencial i en línia? Si cal afrontar nous períodes de confinament, de quina manera assegurem les condicions mínimes necessàries a les llars de l’alumnat? Què s’ha de fer per acompanyar adequadament els alumnes més vulnerables socialment?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar