aula_directors.jpg
21/10/2015
16:30h - 18:00h

Com millorar el relleu de les direccions dels centres educatius?

Palau Macaya, Obra Social 'la Caixa' Veure mapa

Quines estratègies es podrien implementar en els centres públics que tenen vacants reiterades de direcció? Com detectar i incentivar l’emergència de lideratges amb capacitat directiva dins els centres? Com promoure lideratges compartits i no unipersonals? L’actual procés de selecció de directors garanteix una resposta adequada a les necessitats dels centres? Com s’avalua la capacitat de lideratge pedagògic dels candidats? Quina formació i acompanyament necessiten les noves direccions de centres? Quin ha estat l’impacte de la formació inicial de direcció de centres docents?

La capacitat de lideratge dels equips directius és un dels elements claus per al bon funcionament dels centres educatius i per la millora dels seus resultats. No obstant, hi ha centres educatius que acumulen vacants de direcció reiterades o que viuen canvis de direcció amb poc marge de temps per fer un bon relleu, fet que afecta de ple tant en la cohesió dels equips docents com en el desenvolupament i la continuïtat dels projectes educatius.

Intervindran:

Jordi Perales, docent de secundària amb el títol de la formació inicial en direcció de centres docents públics de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, analista del procés de selecció de directors i autor del blog www.jordiperales.com

- Xavier Chavarría, inspector en cap de Barcelona i membre del Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació a Catalunya (FEAEC)

-Aleix Gabarró, director de l'Institut Montserrat de Barcelona i president de l’Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya (AXIA). 

- Àlex Letosa, director de l'Institut Arquitecte Manuel Raspall de Cardedeu amb el títol de la formació inicial en direcció de centres docents públics de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

Assumpta Capellades, mestra i exdirectora de l'escola El Sagrer.

Moderarà Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït. 

El debat es podrà seguir en directe per streaming a través d'aquest web i també via Twitter @FundacioBofill i amb el hashtag #aulabofill.


No arribes a l'hora al debat online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

Us hi esperem!

Organitzen: Fundació Jaume Bofill, Fòrum Europeu d’Administradors de l’Educació a Catalunya i Associació de Directius de l'Educació Pública de Catalunya (AXIA)

 

Com millorar el relleu de les direccions dels centres educatius?
a
Palau Macaya, Obra Social 'la Caixa'

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar