deeperleraning2_0.jpg
14/11/2017
17:00h - 19:00h

Deeper learning: descobreix les 6 competències clau de l’aprenentatge profund

Auditori Meier del MACBA Veure mapa

Les “noves” pedagogies no són únicament estratègies metodològiques, són eines de transformació educativa capaces d’accelerar l’anomenat aprenentatge profund. Per això durant el proper Camp Base tractarem aquesta tendència global que cada cop té més presència al territori català. 

Però.. què és el Deeper learning? Literalment traduït com “aprenentatge més profund” és un enfocament educatiu que té com a objectiu potenciar 6 competències tant dins com fora de l’aula: el domini de competències bàsiques, el pensament crític, el treball col·laboratiu, la comunicació efectiva, l’aprenentatge autodirigit i una mentalitat acadèmica positiva, és a dir, un alumnat confiat en les seves pròpies capacitats i que veu la rellevància de la feina que desenvolupa a l’escola. Per tant, un centre educatiu que segueix aquest enfocament organitzarà la seva vida escolar vinculant els aprenentatges a l’entorn proper i a reptes i problemes reals.

Entenent que aquests són objectius àmpliament compartits per gran part la comunitat educativa, però sovint difícils de portar a terme, dedicarem el proper Camp Base a entendre què és i com desenvolupar un aprenentatge més profund, endinsant-nos en les diferents característiques del Deeper learning i el seu potencial; i en allò que passa a les aules quan aquest es produeix

Per fer-ho, comptarem amb la presència d’en Boris Mir, professor d’educació secundària i membre de l’equip d’Escola Nova 21, i amb el testimoni de tres experiències de centres educatius  amb les que podrem veure com l’alumnat viu la transferència dels aprenentatges, amb la voluntat d’aplicar el que s’ha après en una àrea temàtica a situacions noves.

Comptarem amb:

Us esperem el dia 14 de novembre a les 18. h a l’auditori Meier del MACBA, en un acte, conduït per Ismael Peña-López, director d'innovació oberta de la Fundació Jaume Bofill.

Accés lliure i gratuït.

El seminari obert es podrà seguir en directe per streaming a través del web de la Fundació Jaume Bofill, i també via Twitter @FundacioBofill amb el hashtag #eduDemà.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

I si et quedes amb ganes de més, no te n’estiguis! El dia 21 de novembre de 2017 a les 18.00 h  a l’auditori del Convent dels Àngels et convidem a experimentar i connectar el Deeper learning amb la realitat del teu centre educatiu. Inscriu a un equip del teu centre i vine a participar a l’Edulab. Per més informació cliqueu aquí.

Comptem amb tu!

Aquest acte es realitza amb la col·laboració del MACBA: Museu d'Art Contemporani de Barcelona.

Imatge cortesia de: Allison Shelley/The Verbatim Agency for American Education: Images of Teachers and Students in Action

 

Deeper learning: descobreix les 6 competències clau de l’aprenentatge profund
a
Auditori Meier del MACBA

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar