cbd-banner-edcamp-museus-projectes-i-educacio.png
11/06/2022
09:45h - 12:30h

Edcamp Museus, projectes i educació

Museu del Ferrocarril de Catalunya. Plaça d'Eduard Maristany, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona. Veure mapa

Davant el repte d'impulsar projectes eduatius que impliquin Museus i Centres Educatius totes les parts involucrades en l’educació de l'alumnat i en el suport a les famílies hem de generar entorns d’aprenentatge compartits per fer-hi front. Una de les maneres de fer-ho possible són les aliances de col·laboració entre museu i escola.

  • Escoltar i dialogar. S’ha de treballar tenint en compte l’abans i el després de l’activitat, generant un vincle amb els infants i no com a experiències aïllades. No podem perdre, mai, la idea de conversa: totes les veus han de tenir el seu espai, sobretot la de les criatures.
  • Fer xarxa, fer comunitat. Perquè en aquest camí compartit, totes som educadores i educadors, independentment de si som a l’escola, a l’empresa o al museu: hem de construir comunitats d’aprenentatge creant equips educatius al voltant dels territoris, dels barris, dels museus, de les escoles.
  • Equilibri entre la virtualitat i la presència. El confinament provocat per la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat d’accelerar la digitalització en els museus i la necessitat de connectar amb les escoles i les famílies per oferir tota la seva essència. El que és virtual no pot, de cap manera, almenys en el cas dels museus, prescindir quan sigui possible i de la manera que sigui possible del que és presencial.

Per això ens fa molta il·lusió tirar endavant aquesta proposta i celebrar un Edcamp.- Museus, projectes i Educació amb totes vosaltres!

L'Edcamp es durà a terme el proper 11/06/2022 i es farà en format presencial al Museu del Ferrocarril de Catalunya amb el repte de: Definir Quins són els ingredients clau i les pautes a seguir per treballar, crear i impulsar projectes educatius amb les entitats, escoles i els instituts

Animeu-vos i inscriviu-vos a l'Edcamp.- Museus, projectes i Educació

Us esperem el proper 11 de juny!

Aquest Edcamp és impulsat per l'equip organitzador compost per membres dels següents museus i entitats:

Museu de l’Empordà

Museus d’Esplugues

Museu del Ferrocarril de Catalunya

Museu del Suro de Palafrugell

Amb la coordinació d'Adhoc Cultura

Edcamp Museus, projectes i educació
a
Museu del Ferrocarril de Catalunya. Plaça d'Eduard Maristany, s/n, 08800 Vilanova i la Geltrú, Barcelona.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar