kristen_300x405.jpg
06/10/2016
16:30h - 16:30h

El moviment Edcamp: una proposta d'aprenentatge entre iguals pel professorat

Auditori del MACBA Veure mapa

 

El proper 6 d'octubre, durem a terme una nova edició dels Debats d'Educació. En aquesta ocasió, us convidem a conèixer una nova manera transformadora de crear aprenentatge entre iguals: el moviment Edcamp. Una experiència orgànica d'aprenentatge participatiu impulsada pels propis educadors i que s’ha convertit en un potent complement al desenvolupament professional.

Kristen Swanson, directora d'aprenentatge a Slack, fundadora i membre de la junta d’Edcamp, compartirà amb nosaltres la seva visió sobre el desenvolupament professional en el camp educatiu i coneixerem com crear una xarxa internacional d'educadors dedicats a l'aprenentatge professional participatiu impulsada per si mateixos, i a la vegada, com treballen per accelerar l’aprenentatge significatiu de l’alumnat.

Aquest moviment educatiu vol ajudar als educadors i educadores de tot el món a descobrir nous mètodes d'aprenentatge i docència, per tal de recuperar la seva passió a l'aula i transmetre-la a l’alumnat.

En aquest acte, volem explorar la pràctica Edcamp i contestar una sèrie de preguntes relatives a l'aplicació d'aquesta estratègia educativa:

  • Què és un Edcamp i el que és el moviment de Edcamps?
  • Com fer que la innovació educativa sigui compatible amb l’alta càrrega de treball del professorat?
  • Com donar suport als educadors en seu propi procés d'aprenentatge al llarg de la vida?
  • Com superar la resistència cap a la formació docent entre iguals?
  • A  més de fomentar l'aprenentatge entre els membres de la comunitat educativa, quins altres beneficis porta l’Edcamp pel que fa a l'educació de nens, nenes i joves a l'aula?

A  més de fomentar l'aprenentatge entre els membres de la comunitat educativa, quins altres beneficis porta l’Edcamp pel que fa a l'educació de nens, nenes i joves a l'aula?

Vols unir-te a nosaltres per crear un Edcamp a la teva ciutat? Us esperem el 6 d'octubre!

Debats d'Educació és un fòrum organitzat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració del MACBA, que té per objectiu promoure el debat sobre temes d'actualitat i de fons que considerem claus en relació als reptes i problemes que ha d'afrontar l'educació en el context social, polític i econòmic que vivim.

Moderarà: Josep M Mominó, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

Conferència en anglès. Servei de traducció simultània al català. Entrada lliure i aforament limitat. 

Segueix la jornada en directe per streaming a través de la web de la Fundació Jaume Bofill i de la pàgina de Debats, per Twitter amb les etiquetes  #debatseducacio o bé @UOCdirecte i @FundacioBofill.

No arribes a l'hora al seminari online? Cap problema! Podràs recuperar el visionat aquí.

 

El moviment Edcamp: una proposta d'aprenentatge entre iguals pel professorat
a
Auditori del MACBA

Altres

col·laboradors

MACBA

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar