acte-magnet.jpg
09/06/2015
16:00h - 17:00h

El valor educatiu de comunicar

Aquest és el tema central de la 2a jornada d’intercanvi d’experiències del programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu.

El valor educatiu de comunicar

La comunicació és un element central en tot acte educatiu, ja que permet consolidar aprenentatges, posar en joc diverses habilitats i competències (pensament creatiu, presa de decisions, expressió...) i aprendre de manera social i col·laborativa. 

 Però pels centres educatius que participen en el programa Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu, la comunicació, a més de ser una peça clau dins el procés d'aprenentatge de l'alumnat, també ho és dins el procés de reflexió d'un claustre que aprèn col·laborativament i sobretot, pel que fa a la dimensió externa de la comunicació: com l'escola comunica el seu projecte a les famílies i l'entorn.

És per això que la 2a jornada d'intercanvi d'experiències del programa Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu té com a tema central: El valor educatiu de comunicar. Aquesta jornada es durà a terme el 29 de juny a Lleida i posteriorment es farà difusió dels vídeos i materials de la jornada a través del web del programa Magnet: www.fbofill.cat/magnet.

La jornada començarà amb una ponència sobre El valor educatiu d'explicar idees en llenguatge audiovisual a càrrec de Pere Arcas, periodista, realitzador i guionista audiovisual i multimèdia que l'any 2007 va engegar el departament de projectes d'aprenentatge de Televisió de Catalunya, i actualment impulsa el projecte Ask Yourself, dedicat a explorar les possibilitats del llenguatge audiovisual en l'educació més enllà de la seva tradicional funció informativa o il·lustradora. 

Tot seguit es farà una taula rodona amb Pere Arcas, Enric Brescó (professor de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UdL) i Josep Ma Gómez (mestre de l'escola Joan Maragall), moderada per Francesc Alamon (formador magnet, membre del CRP del segrià i professor de comunicació a la UdL).

I, per últim, es presentaran experiències sobre com intervé la comunicació en els projectes dels centres educatius que participen en el programa Magnet:

Escola Pardinyes (Lleida) en aliança amb l'Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL

Escola Eduard Marquina i l'Escola Concepció Arenal (Barcelona) amb l'Institut de Ciències del Mar (CSIC)

Escola Samuntada de Sabadell amb l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont 

Escola Joan Maragall (Lleida) i Magical Media i Universitat de Lleida

Escola Josep M. de Sagarra (Barcelona) i Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA).

Institut Moisès Broggi (Barcelona) i Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) 

Aquesta jornada organitzada per la Fundació Jaume Bofill i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, també compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament i l'Obra Social "la Caixa".

El programa Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució d'excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.). Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Podeu trobar les presentacions com a documents adjunts. Vegeu també les presentacions de les escoles Joan MaragallPardinyes i la presentació de l'Escola Samuntada

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar