aulafjb.jpg
12/03/2013
17:00h - 17:00h

Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?

Palau Macaya Veure mapa

Dimarts 12 de març de 2013 a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill va debatre sobre les qüestions següents:

Quins reptes i oportunitats tenim avui relacionats amb la lectura? Quines són les claus de l'èxit dels projectes de foment de la lectura? Com es creen lectors i lectores competents? La implicació de la comunitat educativa en el foment de la lectura és una utopia o pot ser realitat? Quins perfils tenen els lectors contemporanis? L'entorn digital és una oportunitat per a la lectura? Com es crea un ambient lector a l'escola? Quin lloc han de jugar les biblioteques en el foment de la lectura? Com es pot estimular l'accés a la lectura de nous col·lectius? Tenint en compte el paper clau de les famílies, com se les pot motivar perquè integrin la lectura com a hàbit en la llar? S'han de dissenyar propostes específiques de promoció de la lectura per a famílies?

Van intervenir: 

Aurora Rincón Bonet, llicenciada en història, Màster en Recerca en Didàctica de la Llengua i de la Literatura, i autora de l'informe Competències lectores i èxit escolar que es presenta en l'acte.

També van participar:

Lluís Anglada, director del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya,

Mariona Trabal, mestra i responsable de la biblioteca escolar de l'Escola Orlandai de Barcelona, i 

Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 

Moderava Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

 

L'acte va tenir lloc a l'EspaiCaixa Casa Macaya (passeig de Sant Joan, 108. Barcelona) Accés lliure i gratuït. Només calia confirmar l'assistència.

Competències lectores i èxit escolar, és un informe sobre matisos, processos i factors que contribueixen a desenvolupar la competència lectora. Aporta suggeriments per a una millora educativa a partir de la lectura.

El debat es va poder seguir en directe via: @FundacioBofill, #aulabofill i Facebook

Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?
a
Palau Macaya

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar