nkx-banners-edcamps-missio-edunauta.png
09/05/2022
09:30h - 12:30h

Missió Edunauta: apropem les activitats als infants

Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET). C/Ramon i Cajal, 70, Tarragona Veure mapa

T’has preguntat mai la quantitat d’aprenentatges invisibles que els infants fan en el seu dia a dia i que ningú reconeix?

La finalitat de l’educació és aconseguir que tots els infants adquireixin les eines necessàries per descobrir, entendre i transformar el món en el que estan creixent i vivint. Per a fer-ho hem d’oferir-los oportunitats i experiències que els ajudin a desenvolupar i connectar els coneixements, habilitats i actituds necessaris per aprendre, créixer i tenir èxit al llarg i ample de la vida.

Existeix una evidència empírica sobre tots els beneficis que provoquen les activitats de lleure, com són el creixement físic, cognitiu i emocional. No han de ser simples activitats d’entreteniment, sinó que haurien de ser projectes socioeducatius elaborats per professionals de diferents àmbits (social, educatiu, salut, cultural...etc).

En aquest sentit, sabem com d'apretades són les vides dels infants i les famílies avui en dia. Sabem de la sobrexposició informativa i les dificultats per gestionar-la avui. Sabem que, avui, no és suficient amb només programar i oferir activitats per a què aquells infants que les necessitin, sinó que cal anar més enllà.

Per tant, és necessari construir contextos de col·laboració, compartir marcs de referència i entendre que l’aprenentatge no s’atura i que qualsevol oportunitat és bona per continuar creixent. La clau està en formar part d’una xarxa d’espais que connecta tots els aprenentatges per a infants. Els infants aprenen a tot arreu i en tot moment, només manca sumar-hi intencionalitat educativa i un llenguatge d’aprenentatge comú que connecti i interrelacioni els aprenentatges entre ells.

Serem capaces d'aixecar la mirada i posar en valor aquella activitat per aquell infant que bé li aniria? És cosa de profes? De monitoratge? De pediatres? De consergeria? Del centre cívic o entitat? Mira que si avui fos cosa de totes...

En el context de la primavera 360, et convidem a què participis a l'Edcamp Missió edunauta: apropem les activitats als infants, una jornada on diferents professionals compartireu les vostres visions en relació a la prescripció d'activitats i de ben segur serà molt profitosa.

La jornada està pensada per professionals de centres educatius, de la salut, d'entitats i per qualsevol persona interessada en la prescripció d'activitats.

Edcamp organitzat per l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona i la Cooperativa Combinats.

Missió Edunauta: apropem les activitats als infants
a
Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET). C/Ramon i Cajal, 70, Tarragona

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar