jornades-magnet_0.jpg
27/06/2014
07:00h - 07:00h

Primeres jornades d'intercanvi d'experiències en el Programa Magnet

MACBA Veure mapa

El dia 27 de juny es van celebrar les primeres jornades d'intercanvi d'experiències i reflexions entre els centres del programa Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu.

El programa vol transformar centres educatius a través d'una aliança amb una entitat d'excel·lència que permeti el desenvolupament de projectes innovadors amb capacitat d'atraure a les famílies. El tema central de la trobada va ser "com innovar per millorar l'aprenentatge". Les iniciatives que es van presentar van ajudar a compartir els criteris que estan orientant la transformació curricular i metodològica del centres educatius Magnets.

Aquesta jornada va comptar amb Hope Salas de la Museum Magnet School, NY.

La primera part de la jornada va servir per reflexionar sobre els processos de transformació que s'estan desenvolupant des dels centres educatius. Per fer-ho, ens vem centrar en algunes experiències que tenen l'art com eix vertebrador d'un currículum competencial.

Aquestes experiències van servir per contextualitzar les reflexions i compartir alguns dels criteris i elements que estan orientant la transformació curricular i metodològica del centres educatius. Les persones que van intervenir en aquesta primera part van ser:

- Hope Salas de la Museum Magnet School de New York. Presentació de l'experiència

- Ariadna Miquel del MACBA

- Irene Font de l'Escola Josep M. de Sagarra. Fem d'arquitectes

- Estefania Figueras de l'Institut Moisès Broggi. Projecció de la peça cinematogràfica: FORMES, LLUM, IMPRESSIONS?

Competències vinculades al projecte Formes, llum, impressions

La segona part, va consistir en tres grups de treball, per tal de fomentar el debat i l'intercanvi d'idees que puguin ser d'interès pel desenvolupament dels projectes.

- El paper de les institucions.

- El lideratge pedagògic dels equips directius.

- El treball a l'aula

En el grup de treball a l'aula es van presentar els projectes següents:

- Mar a l'aula! Muntem un aquari?, Mireia Alonso Espada, Escola Eduard Marquina i Susana Burgos Castelló, Escola Concepció Arenal: Vídeo amb les valoracions dels alumnes.

- Keith Haring, un més de la classe, Cristina Pérez Pallejà, Escola JM de Sagarra

- Documental Somiem en colors, Mònica Lòpez Burdó i Joana Eduardo Lara, Escola Roser Capdevila

- ... per allà la prehistòria, Alicia Pardo, Escola Samuntada

La jornada va estar organitzada per la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.

Primeres jornades d'intercanvi d'experiències en el Programa Magnet
a
MACBA

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar