banner_passaport_crida_maig.png
25/05/2020
21:45h - 21:45h

Suma't al Passaport Edunauta!

Com podem connectar, reconèixer i fer visibles els aprenentatges que els infants fan més enllà de l'escola?

Busquem 10 ajuntaments, entitats, escoles o altres agents educatius de Catalunya que vulguin impulsar un pilot del Passaport Edunauta al seu territori o municipi durant el curs 2020-2021.

Nenes i nens aprenen més enllà de l’escola en molts espais i temps diversos: jugant a les places, gaudint d’una obra de teatre, participant en un casal d’estiu, construint i enlairant un estel, escoltant una actuació musical... Però poques vegades donem valor a aquests aprenentatges o posem a l’abast de tots els infants l’accés a aquestes experiències educatives. Però... com fer-ho? Amb el Passaport Edunauta és possible! 

El Passaport Edunauta és un projecte d’ampliació d’oportunitats educatives i d’acreditació dels aprenentatges fora escola per a infants de 3 a 12 anys, que catalitza i connecta tota la potència educativa d’un territori. 

 És una metodologia innovadora que:

  • reconeix els aprenentatges fora escola dels infants
  • connecta oportunitats educatives
  • involucra a tot el teixit comunitari
  • reforça l’equitat

Com funciona? Necessita 4 elements:

  • el passaport edunauta: una eina divertida i personalitzada on l’infant pot reflectir tot el que aprèn explorant i gaudint de les activitats educatives que ofereix el seu entorn.
  • la xarxa de destinacions d’aprenentatge: un conjunt d’espais i agents molt diversos que ofereixen activitats d’aprenentatge als infants de la seva comunitat (biblioteques, entitats, escoles, museus, centres cívics, parcs, teatres...). Els infants viatgen per aquesta xarxa, viuen experiències d’aprenentatge vibrants i sumen segells al seu passaport que acrediten allò que han après.
  • un catàleg d’experiències: que conté tota l’oferta d’activitats d’aprenentatge locals que ofereixen les destinacions i que participen del passaport.
  • la festa de graduació: que tanca l’edició del passaport i on se celebra amb tota la comunitat el potencial d’aprenentatge dels infants edunautes!

Cerquem 10 territoris que vulguin impulsar un pilot del Passaport Edunauta de cara al curs 2020/2021. 

Seràs tu? Si ets un ajuntament, una escola (o grup d’escoles), una entitat socioeducativa o un altre agent comunitari i creus que amb l’impuls col·lectiu de tot un territori es poden fer arribar més oportunitats educatives als infants, aquest és el teu projecte. 

A les Bases de la crida trobaràs tota la informació necessària per participar del projecte i ser un dels 10 impulsors seleccionats pel pilot: què és el Passaport Edunauta, quins agents poden presentar-se a la crida, quins seran els criteris de selecció per triar als 10 impulsors, quins espais d’acompanyament i quin tipus de suport rebran els territoris seleccionats, quin serà el calendari del projecte i molts d’altres detalls. 

Llegeix-les amb atenció i un cop t’hagis decidit a participar omple i envia’ns el formulari d’inscripció. Ep! Tens temps fins al 25 de maig de 2020.

Segueixes tenint dubtes? Visita el web passaportedunauta.cat o posa’t en contacte amb l’Oriol Roca, responsable de la Crida, al telèfon 623.221.299 (trucades i WhatsApp) o per correu electrònic a hola@passaportedunauta.cat i els resoldrem. 

No t’ho pensis més! Suma’t al Passaport Edunauta i crea un univers d’oportunitats d’aprenentatge pels infants del teu territori.

El Passaport Edunauta és una iniciativa de la Fundació Bofill i la Cooperativa +Educació

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar