guiacomunitatseduquen.jpg
28/03/2019
16:30h - 19:00h

Vine a conèixer i experimentar amb la Guia Comunitats que Eduquen

Convent dels Àngels. CCCB Veure mapa

El proper 28 de març, repensarem junts els nostres projectes educatius comunitaris. Ho farem al Convent dels Àngels (Plaça dels Àngels, 5. Barcelona) de 18 a 20 hores.  Com ho farem? En una trobada en la que us presentarem la nova Guia de Comunitats que Eduquen i on posarem en pràctica les estratègies i eines que proposa. Pots inscriure’t ja!

Tots els participants rebran un exemplar de la nova Guia pràctica Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360.

L’acte s’ha dissenyat  per a treballar com podem adequar els projectes comunitaris, en el marc de l’Educació 360, amb l’objectiu de generar més i millors oportunitats educatives.

Entusiasme, passió i d’altres eines per l’educació comunitària del futur

La trobada serà eminentment pràctica. Començarà amb una descripció dels objectius i reptes dels projectes educatius comunitaris i l’Educació 360. Seguidament, comptarem amb la presentació de la guia, on s’exposarà el seu propòsit, eixos i la metodologia que planteja. Més tard, tindrà lloc el Laboratori ”I si repensem els projectes comunitaris per oferir més i millors oportunitats educatives per tothom?“  en el qual posarem en pràctica els consells, eines i recursos proposats  per la Guia.

Guia Comunitats que Eduquen

Tot el material que trobareu, en aquesta Guia Pràctica, ha estat creat a partir de les ponències i les dinàmiques treballades,  durant les sessions de la Crida Comunitats que Eduquen. Aquestes sessions van tenir lloc el mes de juny de 2018 i en elles van participar els equips impulsors de 30 projectes de tota Catalunya, seleccionats entre un total de 111 iniciatives.

La Guia es dirigeix a aquelles entitats que treballen de manera col·laborativa per l’educació i que desitgen repensar el seu projecte educatiu comunitari perquè ofereixi més i millors oportunitats educatives per a tothom. Proposa sumar-se al repte d’aconseguir que cada infant i jove tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions.

La Guia ofereix dinàmiques que generin un debat ric sobre els projectes comunitaris, tot estimulant els coneixements i experteses que existeixen a la vostra comunitat educativa. Impulsa la capacitat creativa i la generació de noves formes de solucionar el repte que planteja, a partir de les necessitats específiques de cada projecte. També potencia una experiència de canvi ben reflexionada que permeti introduir millores adaptades a cada  context.

Programa de l’acte

17:30 – Entrada, acreditació i distribució de grups, en funció de la dinàmica del Laboratori que es durà a terme. Lliurament de les Guies Pràctiques als assistents.

18:00  – Els projectes educatius comunitaris i l’Educació 360. Carles Barba, director de l’Aliança Educació 360

18:15 – Presentació de la Guia Repensem els projectes educatius comunitaris, en clau 360.  Claudia Vallvé, autora de la Guia

18:30 – Laboratori “I si repensem els  projectes comunitaris per oferir més i millors oportunitats educatives per tothom? “. Oriol Ripoll, autor de la Guia i dinamitzador.

19: 50 – Posada en Comú. Oriol Ripoll

20:00 – Fi de l’acte

Pots consultar tota la informació sobre la Crida Comunitats que Eduquen

Vine a conèixer i experimentar amb la Guia Comunitats que Eduquen
a
Convent dels Àngels. CCCB

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar