5 motius de pes per organitzar un Edcamp Online!

Notícies

La situació actual ens dificulta la presencialitat, proximitat i contacte físic amb altres persones. Però la necessitat de trobar espais comuns per compartir i aprendre ha pres encara més sentit, en especial en l’àmbit educatiu.

La comunitat educativa sempre s’ha caracteritzat per ser un col·lectiu proactiu i transformador. Ara, necessita seguir disposant d’espais i moments on compartir i aprendre entre iguals, fer xarxa amb altres professionals i connectar amb altres contextos més enllà dels nostres centres, projectes o entitats.

Per això, el moviment Edcamp, que va arribar a Catalunya l’any 2016 de la mà de la Fundació Bofill i l’Edcamp Foundation, ofereix un espai de trobada obert per a totes les persones de la comunitat educativa amb ganes de compartir, fer xarxa i aprendre a través de la conversa. Des d’aleshores, a Catalunya s’han organitzat prop de 100 Edcamps a nombrosos territoris, sobre diferents temes, amb diferents agents i formats ben diversos. I ara, també en format digital!

A principis de 2020, arriba l’Edcamp Online, un nou format per oferir a la comunitat educativa la possibilitat de fer trobades educatives també en format digital. Tot i les limitacions d’una educació en pandèmia, l’Edcamp Online manté viu l’intercanvi d’experiències i aprenentatges docents a més de reduir les barreres de presencialitat i territorialitat i promoure una participació més àgil, còmode i senzilla a totes les persones interessades.

I tu, has sentit a parlar dels Edcamps però no hi has pogut participar mai? Hi has participat però no eren sobre el tema que et motiva o et preocupa? T’agradaria crear una trobada per a tota la comunitat educativa per compartir experiències, aprenentatges i connectar amb altres persones? Doncs et donem 5 motius de pes pels quals tu també hauries d’organitzar un Edcamp Online i a més, una guia ràpida per conèixer tots els passos necessaris per fer-ho possible!

Per què hauries d’organitzar un Edcamp Online?

  1. Perquè podràs compartir i aprendre sobre temes educatius propers, que et motivin i t’interessin, a partir de tot allò que comparteixis i de les experiències i experteses d’altres participants de qualsevol punt del territori.
  2. Perquè podràs tenir un paper actiu i participatiu i et sentiràs partícip d’un moviment educatiu que té un gran impacte al territori i comunitat educativa, més enllà del teu entorn quotidià.
  3. Perquè l’organització i participació en una jornada d’aquestes característiques t’aportarà coneixements, aprenentatges, recursos, contactes i experiències educatives que contribuiran al teu desenvolupament personal i professional.
  4. Perquè coneixeràs i t’enxarxaràs amb altres membres de la comunitat educativa d’altres territoris, realitats i contextos, tot connectant mirades i aprenentatges, i fomentaràs nous vincles i relacions que podran esdevenir en nous projectes i aprenentatges.
  5. Perquè viuràs i aprendràs l’organització, logística i gestió d’una jornada educativa digital amb una metodologia de participació oberta i descobriràs noves eines i recursos que podràs aplicar al teu context.

Segur que després de llegir aquest article amb aquests 5 motius de pes tens moltes ganes d’organitzar un Edcamp Online i ja has pensat en quin tema hi podeu tractar. Anima’t i fes-ho realitat!

Descarrega’t la guia “Com organitzar un edcamp online” i segueix els passos per organitzar i un celebrar un Edcamp digital amb molt èxit. Contacta amb nosaltres i et donarem suport i t’acompanyarem en tot el procés. Ens veiem al proper Edcamp!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar