5 eixos clau en l'acollida i acompanyament emocional

Notícies

Arrenca un curs escolar ple d’incerteses i nervis, però també de compromís ferm i certeses. De fet, una d’aquestes certeses és que el retrobament, la reconnexió emocional a les comunitats educatives, esdevindrà un factor clau.

Donada aquesta necessitat i oportunitat, els equips experts del Programa Komtü i la Fundació JOV han elaborat conjuntament una guia per a l’acompanyament emocional de tots els membres de la comunitat escolar: l’equip de professionals, les famílies i els infants. Aquest material aporta idees, reflexions i recursos al voltant de cinc eixos clau:

  • La retrobada i acollida.
  • La detecció de necessitats.
  • El sentiment de pertinença.
  • La protecció i la seguretat.
  • La projecció i futur.

El document “Un inici de curs especial: Idees per a l’acollida i l’acompanyament emocional a la comunitat escolar” és fruit de diverses sessions de treball que s’han dut a terme durant els darrers mesos. Es dirigeix en especial als docents d’escoles d’educació infantil i primària, tot i que pot resultar igualment d’interès als equips de secundària.

El propòsit de la guia, així com de l’acompanyament pilot que estem realitzant en el marc de la Crida Obrim l’Educació, és oferir solucions i propostes que donin resposta al gran repte de promoure el benestar emocional des de l’educació.

Sabem que sense emoció no hi ha aprenentatge. I l’expressió d’emocions requereix de la creació d’espais d’acollida, benestar i confiança. Serà aquesta una de les prioritats durant els primers dies de la tornada a les aules. Amb tota la responsabilitat, però sense por, caldrà implementar mesures valentes per oferir aquests contextos en el moment en què més ho necessitarem. De fet, l’equip de l’IE Daniel Mangrané ens compartia el seu Decàleg de les Emocions amb propostes ben interessants i accionables.

Des de l’emoció, obrim portes per acollir, re-connectar i fer pinya per treure el màxim profit d’aquest curs tan singular que tot just comença.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar