Els centres Magnet obren les seves portes a les futures famílies

Escollir escola per als fills és una decisió important i la visita a les escoles és un dels elements determinants per a moltes famílies. Durant les setmanes prèvies al període de preinscripció d’educació infantil de segon cicle, educació primària i secundària obligatòria, que va del 23 de març a l’1 d’abril, els centres Magnet obriran les seves portes a les famílies i als futurs alumnes.

Durant les jornades de portes obertes, les escoles i instituts Magnet informaran sobre el projecte educatiu del centre, els programes en què participen i els serveis que ofereixen, entre d’altres aspectes. Sovint aquestes jornades inclouen una visita als espais i equipaments del centre acompanyats de membres de l’equip directiu, docents, membres de l’AMPA i, fins i tot, alumnes disposats a aclarir dubtes i compartir els seus distintius.

A més, alguns dels centres han preparat altres activitats per explicar i mostrar a les famílies els projectes que realitzen amb la seva institució partner. L’escola Montessori (Rubí) en aliança amb el CIM-UPC ha previst la celebració d’una Jornada Tinkering i Cultura Maker per presentar la sala TinkerLab i mitjançant tallers necessàriament pràctics, el claustre del centre compartir diferents experiències d’aula. La jornada, que s’ha ajornat a causa del COVID-19, havia previst la presència de l’experta en metodologia Tinkering, Cristina Simarro, i està dirigida a formar al professorat, però que també oberta a qui estigui interessat en conèixer com el centre treballa en aliança amb el CIM UPC. 

També s’ha ajornat pel mateix motiu, la Fira Tecnològica que havia organitzat l’escola Saavedra de Tarragona amb el suport de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria – URV amb Bee Bots, Lego WeDo2, tauletes, impressió 3D, codis QR i molt més. 

L’escola Joaquim Blume és un altre centres que ha realitzat activitats amb la seva institució partner, el Centre de Recerca Matemàtica. El diumenge 1 de març al matí, al Centre Cívic de Sant Oleguer, l’escola va oferir tallers de robòtica i jocs matemàtics per a les famílies del barri i de la ciutat. Allà mateix, al Centre Cívic de Sant Oleguer, s’ha pogut visitar una exposició que viatja del passat al present del centre educatiu amb les matemàtiques com a eix transversal. La mostra “Joaquim Blume, 40 anys sumant” es va estar oberta del 25 de febrer al 6 de març en l’horari d’obertura del centre cívic.

També és el cas de l’escola Pau Casals de Rubí en aliança amb la Filmoteca de Catalunya, que va oferir una sessió educativa de cinema, sota el títol Cineastes a l’escola, que va comptar amb la presència de la guionista i directora Mar Coll i l’actriu Nausicaa Bonnín i que va tenir lloc el dimecres 4 de març a les 15 h a la mateixa escola i va estar oberta a tota la ciutadania.

Calendari  de portes obertes dels centres Magnet:

Centres que ja han celebrat les seves portes obertes:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar