Hack the School busca 30 centres educatius que desitgin repensar els seus espais i elements escolars, amb l’objectiu d’elaborar propostes i solucions dirigides a millorar i a optimitzar l’aprenentatge dels seus alumnes i la vinculació entre els diferents membres de la seva comunitat educativa.
Mamen Artero
Arquitecta per l’ETSAB-UPC, especialitzada en bioconstrucció i permacultura. Postgrau en gestió cultural per la UB i cofundadora d’El globus vermell, col·lectiu d’arquitectes fundat el 2008 amb l’objectiu d’apoderar a les persones en la creació d’entorns construïts més sans i sostenibles.
Impulsora de la plataforma educapermacultura.org, entén les transformacions físiques i pedagògiques en educació com una oportunitat per donar eines als infants i a la societat enfront els reptes que ens presenta el canvi climàtic. La renaturalització dels centres educatius d’arreu és responsabilitat de tots, per la seva implicació en matèria de salut, educació, mediambiental i social.
Ha treballat i viscut a Itàlia i Anglaterra, sempre intentant transmetre allò que l'apassiona, l’arquitectura, i la relació entre l’entorn físic i l’ésser humà. Actualment iniciant projecte de centre de divulgació permacultural a l’Anoia i desenvolupant per la Fundació Jaume Bofill una col·laboració en el projecte Hack the School.
Projects
Involved in the initiative