Fem Educació. Micromecenatge per la innovació

Completat

La innovació i l’emprenedoria no són un fenomen nou. Moltes iniciatives dirigides a generar canvis educatius i socials han estat possibles gràcies a l’empenta d’emprenedors educatius i de persones que els hi han donat suport.

Cada cop és més ampli el nombre d’emprenedors i moviments que estan  generant nous models i projectes dirigits a millorar l’educació per adaptar-la a les necessitats i reptes de la societat del coneixement, però la falta de suports en el procés de definició i implementació de noves propostes sovint redueix la seva capacitat d’impacte a l’entorn més proper. És per això, que en el moment de transformació del sistema educatiu que està vivint Catalunya, des del projecte Fem Educació volem donar suport i acompanyar als emprenedors educatius en la generació de propostes innovadores al mateix temps que enfortir el vincle amb la comunitat compromesa a través de campanyes de micromecenatge.

El crowdfunding o micromecenatge educatiu és una oportunitat per a les persones somniadores, les inventores, per a les inquietes, les curioses, les inconformistes... És una oportunitat per a què totes aquelles persones amb ganes d’introduir canvis i millorar l’educació, tinguin l’ajuda i suport per tirar-les endavant.

Es tracta d’un sistema de finançament que va molt més enllà dels diners i que incorpora el component de la comunitat i les persones. 

El micromecenatge esdevé un altaveu que permet donar l’impuls d’arrencada a projectes innovadors, validar-los i facilitar la seva replicabilitat. El micromecenatge ha esdevingut una alternativa al finançament tradicional que ha permès generar respostes compromeses en la implementació de projectes, que sense aquest suport, haguessin quedat en un calaix. Aquesta eina de finançament col·lectiu forma part d’una nova cultura que es basa en:

  • La capacitat de generar involucració, col·laboració i vincles al voltant d’un projecte.
  • La transparència com a valor clau per augmentar la confiança amb els possibles donants.
  • El retorn, en forma de producte, servei o experiència, als qui han donar suport els projectes.

 

Video

No t’ho perdis

Acceptem el repte de la patata calenta

Ada Parellada - La patata calenta

Com comunicar el meu projecte. El vídeo

Com decidir l'objectiu de finançament i les recompenses?

Com involucrar la comunitat?

Fem Educació. Fem-ho!!

Passa la patata calenta

Per què una plataforma de crowdfunding educatiu?

Actes

Actes anteriors

Aliances

i col·laboradors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar