Fundació Bofill

FP XXI

La transformació de la Formació Professional a Catalunya

Obert

Estem vivint una de les grans transformacions de la nostra història. Entre totes les coses en procés de canvi hi trobem l'educació de les persones i, dins d'aquesta educació, la preparació per al treball.

La formació professional dels ciutadans d'un país és una eina important per al seu desenvolupament econòmic i social. Però és un àmbit, per definició, complexe. L'FP està entroncada entre el final de la formació acadèmica i l'accés al món del treball, entre el sistema educatiu i l'empresa, i ha d'atendre joves sense experiència laboral i també adults amb necessitats de reciclatge.

En situacions com l'actual cal analitzar, compartir, debatre i proposar, intentant fer-ho amb el màxim rigor i coneixement. Des del projecte FP XXI volem fer aportacions al disseny de les polítiques de formació professional, partint d'una visió global del seu paper com a frontissa entre el sistema educatiu i l'activitat professional i fent propostes per al desplegament de polítiques públiques que l'enforteixin.

Aquesta activitat la volem fer en col·laboració amb totes les persones i institucions que tinguin interès en la millora de la formació professional i totes les seves implicacions. La Formació Professional té molt a dir en una àmplia varietat de problemàtiques que afecten de ple el país: des de les més pròpies del sistema educatiu -com l'abandonament escolar prematur- fins a les més econòmiques -com contribuir a l'increment del valor afegit de la nostra economia- passant pel suport a les persones que pateixen les conseqüències de l'atur o la incertesa sobre els efectes de les transformacions tecnològiques o globals en la seva feina.

Blog

Llegeix els articles relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar