Aliances Magnet: aprenentatge competencial a través d’un projecte de donació de sang

El projecte transversal de descoberta i coneixement de la sang realitzat per l’alumnat de l’Institut Escola Vila-romà en aliança amb l’Hospital de Palamós va culminar amb una campanya de donació de sang. Les accions i projectes es van planificar tenint en compte el nivell i les competències a assolir de cada cicle.

L’Institut escola Vila-romà va iniciar un projecte transversal de descoberta i coneixement de la sang. Es tracta d’un dels projectes realitzats en col·laboració amb l’Hospital de Palamós arran de l’aliança Magnet establerta el 2018 per a la innovació pedagògica del centre, #femequip, #femsalut, #bateguemjunts.

Tot l’alumnat de l’institut escola va treballat la sang d’una forma participativa i vivencial a partir de la descoberta. Les accions es van fer fet en funció del nivell de cada cicle i les competències a assolir per l’alumnat. Per això, es van treballar i planificar un programa d’accions i activitats específiques per a cada cicle.

La temàtica va ser d’allò més variada, com pot ser la cura de ferides per al cicle infantil; l’observació directa de la sang a través del microscopi al cicle inicial de primària; la visita al laboratori de l’Hospital de Palamós al cicle mitjà de primària, la conscienciació als mitjans de comunicació sobre les donacions de sang al cicle superior de primària, i dades globals i gestió de residus a 1r i 2n d’ESO.

Totes les activitats van anar encaminades a un acte final del projecte. Una donació de sang a l’Institut escola que va realitzar al centre el passat desembre. L’objectiu concret de la donació era aconseguir més d’una cinquantena de donacions, però l’èxit de participació va fer que la donació arribés a les 141 persones donants.

Vídeo de la donació de sang:


El programa Magnet al Vila-romà

El programa va permetre crear l’aliança educativa de l'escola Vila-romà amb l'Hospital de Palamós, fomentant la transformació educativa en el camp científic i de la recerca, treballant amb tots els alumnes del centre, de 3 a 12 anys, temes referents a la salut, l'alimentació o l'exercici físic.

“Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu”

“MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que involucra centres educatius i institucions de referència en projectes educatius innovadors i de qualitat. L’objectiu és acompanyar els centres educatius en el desenvolupament de projectes portats a terme en aliança amb una institució de referència. Magnet és un programa impulsat conjuntament pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB, en col·laboració amb ajuntaments, com és el cas de Palamós. El programa Magnet aplega 33 centres educatius amb un total de 10.168 alumnes i 1.107 docents de 19 municipis de tot Catalunya.

Impactes als mitjans:

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar