APS en l’àmbit de les finances ètiques

S'han obert els Suports a Projectes d'Aprenentatge Servei en l'àmbit de les finances ètiques, en col·laboració amb Oikocrèdit. El suport, econòmic i d'assessorament, s'adreçarà als centres i institucions educatives, tant de l'àmbit formal com del no formal, i a entitats socials no lucratives de Catalunya. El proper  17 de setembre de 2014 a les 18 h celebrarem, a l'Arts Santa Mònica, una jornada per presentar aquests suports amb els quals volem impulsar el desenvolupament de projectes d'aprenentatge servei en l'àmbit de les finances ètiques. 

Actualment, hi ha un ampli acord que l’educació va més enllà de l’escola i que l’adquisició de determinats coneixements i competències requereix de l’entorn social en el seu conjunt.
Per això és necessari promoure entre les institucions, les entitats i els agents socials un estil educatiu cívic, i estimular que determinades organitzacions exerceixin una funció educadora
malgrat que aquest potser no sigui el seu objectiu prioritari.
L’aprenentatge servei és una proposta educativa que facilita el desenvolupament personal dels joves a través de l’adquisició i la pràctica de coneixements, competències i valors democràtics i d’ajuda als altres. Les finances ètiques són aquelles que fan compatible la rendibilitat econòmica i financera amb la consecució d’objectius socials i ambientals. Incorporar l’ètica en el conjunt del procés del finançament significa que els estalviadors exerceixen el seu dret a saber on s’inverteixen els seus estalvis i per tant les entitats financeres deixen de finançar activitats èticament reprovables i inverteixen només en projectes amb contingut social i mediambiental i a la vegada faciliten l’accés al crèdit a col·lectius que tradicionalment n’han estat exclosos. Amb aquests suports, el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei, projecte liderat per la Fundació Jaume Bofill, vol impulsar el desenvolupament de nous projectes d’APS en l’àmbit de les finances ètiques.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar