Blog de la Fundació Jaume Bofill. Els nostres experts opinen! Anima't a participar-hi!

Els experts del món educatiu comparteixen la seva opinió al Blog de la Fundació Jaume Bofill

- Laura Morató, responsable de l'àrea de dades i anàlisi del Panel de Desigualtats a Catalunya-PaD ens fa una pregunta de molta actualitat: estàs a l'atur o vols aconseguir una feina estable? Estudia! Què en penses? És això el que s'ha de fer mentre no tens feina?

- Pere Alzina, mestre i pedagog ens planteja un pacte per guanyar el futur de l'educació a les Illes. Què us sembla la solució?

- Miquel Martínez, professor de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, explica al seu post Cada tribu té l'escola que es mereix, que el fracàs escolar és un fracàs social en el seu grau de suport a l'educació i en la lluita contra l'abandonament prematur. Què n'opines? Ja has llegit Educació avui. Indicadors i propostes de l'Anuari 2013 que parla sobre aquest tema?

- Anna Ramis i Assens, mestra i pedagoga, reflexiona sobra si Els pares poden implicar-se en la millora del sistema educatiu? arran de les motivacions i estratègies que han permès a People for Education convertir-se en una organització de famílies d'alumnes admirada com a referent internacional. Penses que combinar la dedicació a l'estudi i la recerca, ampliar els serveis als pares són les claus per assolir l'èxit educatiu?

- Alba Castejón, llicenciada en Pedagogia per la UB i Màster en Recerca en Educació per la UAB i professora associada al Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB, ofereix al seu post Apropem-nos a la recerca educativa: onze publicacions que recomanem algunes eines per acostar a tota la comunitat educativa algunes recerques que s'han dut a terme, tan en l'àmbit català com internacional. Et sembla útil per comprendre millor el nostre context educatiu?

- Anna Sadurní, coordinadora d'edicions i difusió de la Fundació Jaume Bofill, opina sobre la tendència de les editorials de llibres infantils al seu article Literatura infantil: por a la innovació? i planteja la necessitat d'apostar per històries amb contingut i originals, com les recollides a la selecció de llibres per Sant Jordi feta per LEXCIT per tal que els futurs lectors aprenguin valors i reflexionin a partir de la lectura. T'han semblat interessants aquests temes? Et convidem a compartir la teva opinió al blog! Pots accedir a tots els posts des d'aquest enllaç!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar