Et sumes a la campanya "Comprendre la lectura, comprendre la vida"?

El projecte Lecxit té el repte de garantir que tot  l'alumnat finalitzi l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que l’asseguri el seu èxit educatiu i social. Tots els infants aprenen a llegir a l’escola, però per a desenvolupar la comprensió lectora, a més a més, és clau l’acompanyament i suport familiar i disposar de llibres en el seu entorn més proper. Quan aquestes oportunitats no són suficients, tenim el repte de promoure’n altres en horari extraescolar a les biblioteques, entitats i a la comunitat per superar les desigualtats.

Actualment a Catalunya un de cada set alumnes finalitza la primària amb un nivell baix de comprensió lectora, és a dir, no entén els textos que llegeix. (Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu. Generalitat). En finalitzar la secundària, malauradament el percentatge es manté. A l'escola aprenen a llegir i practiquen, però la comprensió lectora es forja amb oportunitats d'adquirir l'hàbit i el vincle lector. Això necessita d'un entorn familiar o social que el valori, l'acompanyi i molta paciència, i per molts infants això no es al seu abast. 

Al projecte Lecxit comptem amb el compromís de més de 1.500 mentores i mentors voluntaris que comparteixen la seva escolta, el seu temps i la seva passió lectora al mateix número de nens i nenes en unes sessions setmanals en horari extraescolar.  Els mentors i mentores ofereixen una experiència i un clima lector positiu individualitzat per a que aquests infants esdevinguin lectors orgullosos, motivats per descobrir la lectura i també més preparats per a l'èxit educatiu. 

El model de Lecxit es porta a terme 213 escoles, biblioteques i entitats socials de 87 municipis de Catalunya. Cada setmana més de 1.500 infants amb dificultats de comprensió lectora i seleccionats per les seves tutores milloren la seva comprensió lectora i incrementen les oportunitats d’èxit educatiu. La comprensió lectora és bàsica per l'aprenentatge i clau pel desenvolupament de pràcticament totes les activitats escolars. No disposar d’un nivell comprensió lectora adequat no només és un predictor molt fiable del fracàs escolar posterior de l’alumne sinó que els priva en gran mesura al descobriment personal, a la cultura i a desenvolupar-se com a ciutadans.

És per això que després de 8 anys de projecte, hem demanat a una agència de comunicació que ens ajudi a fer una crida social sobre la importància  de la comprensió lectora i implicar a la tothom en la seva millora: a casa, a l'escola o ... implicant-se com a voluntari als punts Lecxit. 

Sota el lema "Comprendre la lectura, comprendre la vida" volem implicar a tota la ciutadania en la millora de la comprensió lectora de tots els infants. Per fer-ho us proposem:

  1. Fer-vos voluntaris del projecte Lecxit per a acompanyar un infant en la lectura i contribuir a la millora de la seva comprensió lectora. Perquè un infant que entén el que llegeix, comprèn millor la vida!
  2. Fer aportació econòmica per a la compra de llibres. Quan un infant llegeix per plaer i a casa seva disposa de llibres, potencia la comprensió lectora i augmenta els seus hàbits de lectura. Amb la teva ajuda comprarem llibres que ampliaran i milloraran les biblioteques dels punt Lecxit i al finalitzar el curs aniran a dotar de biblioteques personals a tots els infants que participen en el programa Lecxit.

T’hi sumes?

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar