Convocatòria de premsa: Docents, entitats, famílies i ajuntaments es reuneixen per impulsar l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre

L’Aliança Educació 360 celebra la Jornada Impulsem l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre, el 4 de maig, al Complex Educatiu Sant Llàtzer de Tortosa, de 9.30 a 14 hores

A les 11 hores, els mitjans de comunicació interessats podran entrevistar als participants a la Jornada 

L’Aliança Educació 360, entitats, escoles, instituts, equipaments i ajuntaments de les Terres de l’Ebre presentaran l’Educació 360, el proper 4 de maig, a Tortosa (Complex Educatiu Sant Llàtzer, carrer d’en Rubí, 13. Tortosa). La presentació es farà en el marc de la jornada Impulsem l’Educació 360 a les Terres de l’Ebre.

La trobada té com a objectiu presentar aquesta mirada educativa a les comarques de l’Ebre i posar en valor els projectes que ja s’està realitzant.

Inspiració i debat

La jornada començarà amb una explicació sobre els objectius, valors, beneficis i l’impacte de l’Educació 360 al territori. Tot seguit, els assistents podran conèixer, de primera mà, vuit experiències 360 que s’estan duent a terme actualment a les Terres de l’Ebre. Els projectes aborden temàtiques molt diverses: famílies en xarxa; acció artística comunitària; natura, societat i escola; acció comunitària amb la població gitana de Tortosa; ecosistema bibliotecaescola- família; diversitat sexual als centres educatius; vincles entre la gent gran i els infants de Tortosa i esport i activitat física. Programa complet.

La jornada, que s’ha concebut i dissenyat de forma col·laborativa, per les entitats representades en la mostra d’experiències, finalitzarà amb tallers de debat i un comiat col·lectiu.

EDUCACIO360.CAT

L’Educació 360 aposta per una nova concepció de l’educació en què les persones aprenen al llarg i ample de la vida i en els diferents espais en què duen a terme les seves activitats. És a dir, que el parc, la plaça, l’escola de música, la pista de bàsquet, l’escola, el cau, el museu, la biblioteca... eduquen. El gran valor de l’Educació 360 és el de la connexió, ja que connectar els diferents agents educatius, que ja treballen al territori (entitats, administracions, centres educatius, equipaments...) multiplica les possibilitats d’aprenentatge a aquell municipi. I ho planteja de forma que es garanteixi l’equitat, l’accés de tothom a les oportunitats educatives.

L’Aliança Educació 360 és una iniciativa impulsada per la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, que compta amb l’adhesió de prop de 170 ajuntaments, entitats socials, centres educatius, col·legis professionals i grups de recerca.

Si voleu més informació o entrevistes, al llarg d’aquesta setmana, podeu contactar amb el nostre departament de comunicació.

Per a qualsevol consulta o peticions contacteu amb:

  • Anna Oliva, responsable de comunicació de l’Aliança Educació 360 (607 07 47 63)
Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar