Un debat entorn de la biografia de Josep Maria Vilaseca, cofundador de la Fundació Jaume Bofill

Us convidem a conèixer el perfil social, professional i personal del cofundador de la Fundació Jaume Bofill, Josep Maria Vilaseca Marceten un debat en el qual presentarem la seva biografia i quins van ser els seus compromisos en els diferents àmbits cívics, polítics i religiosos. La Fundació va ser un resultat tangible d’un d’aquests compromisos que ha perdurat.

El matrimoni Teresa Roca Formosa i Josep Maria Vilaseca l’any 1969 van impulsar una fundació independent per “la promoció i el suport d'iniciatives que ajudin al coneixement i a la transformació del nostre país (...) estimular els valors de la democràcia i de la participació entre els conciutadans, promoure models socials i polítics que afavoreixin la igualtat social, i contribuir a l'afirmació nacional de Catalunya”.

El dijous 29 d’octubre a les 19.00 h, es portarà a terme l'acte  “El passat inspira el present. El compromís cívic, polític i religiós de Josep Maria Vilaseca Marcet, 20 anys després de la seva mort”, amb motiu de la publicació del llibre Un país a l’ombra. Vida de Josep Maria Vilaseca Marcet (1919-1995).

Organitzat amb l'Avenç i la família Vilaseca Roca, a la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès (carrer de la Canuda, 6)

Hi intervindran:

Jordi Porta, director de la Fundació Jaume Bofill del 1971 al 2001

Enric Argullol, catedràtic de dret administratiu (UPF)

Ramon M. Nogués, escolapi i biòleg

Josep M. Vallès, catedràtic emèrit de ciència política (UAB)

Jordi Amat, filòleg i escriptor

Clourà l’acte Teresa Roca Formosa, vídua de Josep Maria Vilaseca Marcet

Us podeu inscriure aquí.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar