Els dimarts de lectura! a Girona

Dimarts 18 de juny de 2013 a les 19.00 h a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Girona i en el marc del Cicle "Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?" la Fundació Jaume Bofill va debatre sobre les qüestions següents: Quins reptes i oportunitats tenim avui relacionats amb la lectura? Quines són les claus de l'èxit dels projectes de foment de la lectura? Com es creen lectors i lectores competents? La implicació de la comunitat educativa en el foment de la lectura és una utopia o pot ser realitat? Quins perfils tenen els lectors contemporanis? L'entorn digital és una oportunitat per a la lectura? Com es crea un ambient lector a l'escola? Quin lloc han de jugar les biblioteques en el foment de la lectura? Com es pot estimular l'accés a la lectura de nous col·lectius? Tenint en compte el paper clau de les famílies, com se les pot motivar perquè integrin la lectura com a hàbit en la llar? S'han de dissenyar propostes específiques de promoció de la lectura per a famílies? Van intervenir:

Clara Sales, directora de l'Escola Annexa de Girona, Margarida Falgàs, professora de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, Marta Flores, professora de la Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Àlex Cosials, coordinador tècnic del programa LECXIT-Lectura per a l'èxit educatiu. Moderava Lourdes Reyes, directora de la Biblioteca Pública de Girona.

L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la Casa de Cultura de Girona (Plaça de l'Hospital 6. Girona) Accés lliure i gratuït. Competències lectores i èxit escolar, és un informe sobre matisos, processos i factors que contribueixen a desenvolupar la competència lectora. Aporta suggeriments per a una millora educativa a partir de la lectura.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar