Els dimarts de lectura! a Tortosa

Dimarts 11 de juny de 2013 a les 18.00 h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa i en el marc del Cicle "Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?" la Fundació Jaume Bofill va convidar a debatre sobre les qüestions següents: Quins reptes i oportunitats tenim avui relacionats amb la lectura? Quines són les claus de l'èxit dels projectes de foment de la lectura? Com es creen lectors i lectores competents? La implicació de la comunitat educativa en el foment de la lectura és una utopia o pot ser realitat? Quins perfils tenen els lectors contemporanis? L'entorn digital és una oportunitat per a la lectura? Com es crea un ambient lector a l'escola? Quin lloc han de jugar les biblioteques en el foment de la lectura? Com es pot estimular l'accés a la lectura de nous col·lectius? Tenint en compte el paper clau de les famílies, com se les pot motivar perquè integrin la lectura com a hàbit en la llar? S'han de dissenyar propostes específiques de promoció de la lectura per a famílies?

Van intervenir: Montse Esteve, presidenta de l'Associació d'Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, Pilar Iranzo, professora de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la Universitat Rovira i Virgili, Pasqual Bertomeu i Montserrat Cortés, mestres de l'Escola L'Assumpció de Deltebre, i Àlex Cosials, coordinador tècnic del programa LECXIT-Lectura per a l'èxit educatiu. Moderarava Irene Prades, directora de la Biblioteca Marcel·lí Domingo, de Tortosa. Va cloure l'acte Josep Lluis Torres, inspector dels Serveis Educatius del Baix Ebre. L'acte va tenir lloc a la sala d'actes de la Biblioteca Marcel·lí Domingo (c. Mercè 6) de Tortosa. Accés lliure i gratuït. Competències lectores i èxit escolar, és un informe sobre matisos, processos i factors que contribueixen a desenvolupar la competència lectora. Aporta suggeriments per a una millora educativa a partir de la lectura.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar