Escriptors, booktubers i bookstagrammers publiquen falses ressenyes de contes per promoure la comprensió lectora

El divendres 24 de gener amb motiu del Dia Mundial de l’Educació alguns dels booktubers, booktagrammers i escriptors en català més coneguts es van sumar a la campanya del projecte LECXIT Comprendre la lectura, comprendre la vida amb la publicació de ressenyes de llibres “falses” que després aprofitaven per posar de manifest la necessitat de situar la comprensió lectora com una competència irrenunciable per garantir l'èxit educatiu dels infants.

L’acció es va iniciar dimecres 22 amb la publicació d’un vídeo a Youtube (en el cas dels booktubers), d’una imatge a Instagram (els bookstagrammers) i d’un vídeo a Twitter per part dels escriptors Gemma Lienas i Màrius Serra fent una ressenya d’un llibre infantil. Aquestes ressenyes, però, comunicaven un relat totalment diferent a l’argument original, com si no haguessin entès res del que han llegit perquè tenen problemes de comprensió lectora. Al cap de dos dies, divendres 24, la mateixa persona va fer una altra publicació descobrint que estaven donant suport a la campanya LECXIT per explicar i sensibilitzar que un de cada set infants de Catalunya tenen problemes de comprensió lectora malgrat que hagin après a llegir a l’escola. 

L’objectiu d’aquesta acció comunicativa és fer arribar a les comunitats de seguidors d’Instagram, Youtube i Twitter la campanya LECXIT Comprendre la lectura, comprendre la vida per motivar-los a difondre la causa i sumar-se al projecte fent-se voluntari o voluntària, fent una aportació econòmica per a la compra de llibres o promovent un nou punt LECXIT en el cas de ser una escola, biblioteca o entitat social.

El programa LECXIT (Lectura per a l’èxit educatiu), impulsat per la Fundació Bofill l’any 2012, ofereix cada any a 1.871 infants un espai on desenvolupar el gust per la lectura a partir del compromís de més de 1.800 persones voluntàries. Setmanalment reben un acompanyament lector efectiu gràcies a la iniciativa de 251 escoles, biblioteques i entitats de 104 municipis. 

Els resultats del programa LECXIT mostren que el repte de garantir la comprensió lectora de tots els infants és possible amb actuacions senzilles però compromeses que impulsen l'èxit educatiu i social.

T’hi vols sumar? Fes-te voluntari, fes un donatiu, impulsa un punt Lecxit

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar