Famílies amb veu comença el procés participatiu per diagnosticar i enfortir el moviment de mares i pares implicats en l'educació

El proper 29 de maig, comencen els grups participatius del projecte "Famílies amb veu": quatre trobades en què participaran més de 80 mares i pares, 10 directors de centres públics i privats concertats de totes les etapes educatives, i 10 tècnics d'educació municipal i del Departament d'Ensenyament. Aquesta fase del projecte compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i es farà al recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. La primera trobada partirà dels resultats de la recerca feta fins ara: l'enquesta a les AMPA i les entrevistes qualitatives a diferents actors de la comunitat educativa. Els participants s'organitzaran en grups per fer l'anàlisi DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats) del seu àmbit. En la resta de trobades, que es duran a terme entre els mesos d'octubre i novembre, es treballarà sobre els reptes de la participació de les famílies en la governança del sistema educatiu i s'elaboraran propostes compartides. També s'està treballant per replicar aquest procés participatiu a altres indrets de Catalunya, a fi de recollir una gran diversitat de veus de famílies. Al final de tot el procés participatiu se celebrarà un fòrum obert, previst per l'abril de 2014, que servirà per tancar i presentar les propostes que han de conduir a l'elaboració d'un Llibre Blanc de la Participació. L'altre pilar del projecte "Famílies amb veu", la producció de coneixement sobre la participació de les famílies, avança a bon ritme. 1.227 AMPA catalanes i 1.500 equips directius (de l'escola pública i de la concertada) han respost l'enquesta que se'ls va enviar. També ha finalitzat l'enquesta telefònica a 1.500 famílies per conèixer el seu grau de participació i la seva opinió sobre els canals i modalitats de participació establerts. Els primers resultats d'aquesta recerca es presentaran als grups participatius perquè els serveixin base per a les seves reflexions i debats. Les dades i els informes complets estaran disponibles a partir del setembre d'enguany. Els resultats de la recerca s'aniran fent públics al web del projecte "Famílies amb veu" (www.familiesambveu.cat). Us convidem a visitar-lo. També podeu seguir l'actualitat del projecte i les novetats de les famílies i l'educació a través del facebook Famílies amb veu i del twitter @familiesambveu. Per a qualsevol consulta sobre el procés i el projecte podeu contactar amb l'equip del projecte per correu electrònic a l'adreça familiesambveu@fbofill.cat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar