Famílies amb veu i el compromís de les famílies en educació

Famílies amb veu i el compromís de les famílies en educació


Amb l’objectiu acomplert de visibilitzar i enfortir el moviment de famílies a les escoles, el projecte "Famílies amb veu" posa punt i seguit en la seva tasca d’agrupar el sector de les famílies.

En el marc del I Fòrum de les Famílies i l'Educació de Catalunya celebrat el passat 24 de maig, les famílies han posat de manifest que la seva presència i tasca a les escoles catalanes és un fet, i que sense la seva implicació el sistema educatiu actual no seria el mateix. La trobada incorporava tallers amb bones pràctiques d'AMPA a Catalunya i una sessió plenària on "Famílies amb veu" presentava el Llibre Blanc de la participació de les famílies a l'escola, fruit de dos anys de recerca i d'un procés participatiu amb dos centenars de famílies.

Els materials elaborats fins ara, les bones pràctiques recollides, els documents dels grups de treballs de famílies i tots els informes publicats, formen part del bagatge socialitzat amb les famílies i que volem difondre extensivament a partir d'ara. Els reptes a mig termini són acompanyar les Federacions en l'enfortiment dels vincles i l'estratègia de treball compartida, divulgar les troballes del projecte "Famílies amb veu" per empoderar les AMPA i ampliar els espais de governança de les famílies en el sistema educatiu. Per aquest motiu, en els propers mesos estan previstes diverses accions al territori de difusió del Llibre Blanc, així com trobades de treball amb les Federacions.

Les inquietuds i voluntats de les famílies presentades sota la forma de decàleg al Llibre Blanc amplia el compromís de les famílies en educació adquirit fins ara. És el moment de que les famílies diguin la seva respecte als horaris escolars i el currículum, sobre quina escola volen, que se les tingui en compte en els òrgans de govern, que es valori la seva contribució a l'èxit escolar i que reconeguin la seva acció cívica i ciutadana. El nou període que s'obre ha de servir a tots els agents implicats: famílies, federacions d'AMPA, centres educatius, professorat, administracions... per reflexionar sobre quins són les noves fites a aconseguir pel sector i la forma d'avançar tots plegats per la millora de l'educació del país.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar