Finalitza la VIII edició del projecte Lecxit

Per 8è any consecutiu, amb el final de curs, arriben les cloendes als 178 punts del projecte Lecxit d’arreu de Catalunya. Aquest té per objectiu impulsar la comprensió lectora de l’alumnat de primària per a garantir el seu èxit educatiu. Per fer-ho proposa un model de mentoria individual; un voluntari/a acompanya a un infant en la millora de la comprensió lectora 1 hora a la setmana.

Després de mesos d’acompanyament lector als infants, ara és el moment de posar en valor la tasca que han desenvolupat les persones voluntàries que, amb el seu compromís social i solidari, han ajudat als infants a gaudir de la lectura i a creure en les seves capacitats.   Enguany hem realitzat 54 sessions formatives dirigides a dotar d’eines i recursos al voluntariat per a dur a terme les mentories lectores.

Els punts Lecxit han acollit 1.450 parelles lectores que han pogut compartir aprenentatges, espais de joc i estones de lectura envoltades d’estima per fer de la lectura un espai de gaudi que permeti la millora dels seus itineraris d’aprenentatge.

Des de la Fundació hem acompanyat i donat suport a escoles, entitats, biblioteques i agents educatius que són els veritables motors en la implementació del projecte. La seva col·laboració i compromís ha fet possible la consolidació del projecte en 78 municipis de Catalunya. El curs vinent volem ampliar l’impacte del projecte amb l’obertura de nous punts Lecxit que ens permetin donar resposta a les necessitats de comprensió lectora de més infants.

Al setembre tornarem a activar màquines i aprofitarem el poder i el compromís de la ciutadania i de les entitats i institucions educatives per proporcionar a cada infant un mentor que l’acompanyi setmanalment a esdevenir un lector orgullós, segur, entusiasmat amb l'aprenentatge i preparat per a l'èxit educatiu. Si et una persona amb passió per l’educació i per la lectura i vols sumar-te al repte que planteja Lecxit; “cap infant pot finalitzar primària sense entendre allò que llegeix”, Lecxit és el teu projecte. T’estem esperant, fes-te voluntari.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar