I FÒRUM DE LES FAMÍLIES I L'EDUCACIÓ A CATALUNYA

LES FAMÍLIES PRENEN LA INICIATIVA COM A SECTOR CLAU DE L'EDUCACIÓ El sector de pares i mares d'alumnes pren la iniciativa en un acte unitari en què es presentarà el Llibre blanc de la participació de les famílies a l'escola

Us comuniquem que dissabte 24 de maig de 2014 a l'Institut del Teatre de Barcelona (Plaça Margarida Xirgu, s/n, 08004 de Barcelona es celebrarà el "I Fòrum de les Famílies i l'Educació a Catalunya de 9.15 a 14.00 h (vegeu programa adjunt) Davant la situació complexa que s'està vivint en l'educació (la crisi, les retallades, l'amenaça de la LOMCE, etc.) les famílies tenen respostes i volen fer sentir la seva veu.

Demà dissabte 24 de maig, en el marc del «I Fòrum de les Famílies i l'Educació a Catalunya», per primera vegada en la història de la democràcia totes les federacions d'AMPA que agrupen pares i mares de tot el ventall de centres educatius de Catalunya (FAPAC, CCAPAC, FAPAES i FAPEL), presenten una agenda de futur que posa de manifest les preocupacions i reivindicacions de les famílies avui i els seu posicionament estratègic per aconseguir major rellevància com a sector interessat i protagonista en educació. Les famílies, a més d'implicar-se a títol individual en l'educació dels propis fills i filles, estan aportant recursos i iniciatives al sistema educatiu sense els quals les escoles no podrien dur a terme l'oferta actual. Però, malgrat aquesta aportació estructural al sistema, les famílies no estan rebent el reconeixement ni l'espai de participació democràtica que els correspondria com a part interessada que són del sistema educatiu, tant en l'àmbit de centre com pel que fa a les polítiques educatives locals o de país. A partir d'una exhaustiva recerca i d'un procés participatiu en què hi ha participat més de 200 persones, s'ha redactat un decàleg que incorpora l'agenda de les famílies en educació i que s'ha inclòs en el Llibre Blanc de la participació de les famílies a l'escola.

Aquest decàleg és fruit del consens de famílies que representen tot el ventall de centres educatius de Catalunya: escoles de primària, instituts de secundària, centres públics i privats, de diverses poblacions i àmbits territorials, etc. Es tracta, doncs, d'un decàleg que posa en evidència allò que comparteixen les famílies, més enllà de les diferències particulars, i demanen que se les escolti, sobretot des del Departament d'Ensenyament. El proper 24 de maig en el marc del «I Fòrum de les Famílies i l'Educació a Catalunya» es farà la presentació pública del Llibre Blanc.

A més, diversos experts parlaran del rol de les famílies en l'educació, famílies i AMPA explicaran 20 experiències d'èxit per millorar i contribuir a la qualitat educativa dels centres i s'exposaran més de 100 experiències organitzades per AMPA a diversos centres de Catalunya. L'acte comptarà amb la presència dels representants de totes les federacions d'AMPA donant suport a la unitat del sector:

- Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FAPAC).

- Confederació Cristiana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de Catalunya (CCAPAC).

- Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes d'Ensenyament Secundari de Catalunya (FAPAES).

- Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Escoles Lliures de Catalunya (FAPEL).

- Agrupació Escolar Catalana (AEC), que de moment no té una federació d'AMPA constituïda en paral·lel.

També es comptarà amb els representants dels pares i mares que han participat en la confecció de l'agenda compartida de les famílies que llegiran el decàleg davant les autoritats (entre les quals intervindran l'Il·lm. Sr. Gerard Ardanuy, diputat d'educació de la Diputació de Barcelona i Regidor d'educació de l'Ajuntament de Barcelona i la Sra. Mertixell Ruíz, directora general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa de la Generalitat de Catalunya) i els hi faran entrega del Llibre Blanc. Us hi esperem!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar