Com aconseguir un model d'FP dual de qualitat per a Catalunya?

Com aconseguir un model d'FP dual de qualitat per a Catalunya? Quines són les principals oportunitats i limitacions per l'expansió de l'FP dual a Catalunya? Per respondre a aquestes preguntes i moltes més es va celebrar un seminari i es va presentar una infografia.

En el marc del treball sobre la formació professional que està duent a terme la Fundació Jaume Bofill, com la publicació La formació professional i l'ocupació a Catalunya. Una ullada als indicadors des d'una perspectiva comparada i la feina sobre el projecte de llei de Formació i Qualificació Professional de Catalunya. Es va celebrar dimecres 19 de novembre el seminari "FP dual a Catalunya: Quin model d'FP dual necessita Catalunya?". 

Aquest seminari ha congregat a centres i la comunitat educativa d'FP dual, empresaris i representants dels centres de treball que acullen els aprenents, decisors i gestors de l'administració educativa i econòmica i als sindicats.

El seminari ha tractat de respondre a preguntes com:

Com aconseguir un model d'FP dual de qualitat per a Catalunya? Quins són les principals oportunitats i limitacions per l'expansió de l'FP dual a Catalunya? Fins a on volem arribar? En quins aspectes existeix consens i en quins aspectes divergència en el desplegament de l'FP dual? Quina és la metodologia de desplegament de l'FP dual més adequada? Quins són els elements fonamentals que poden assegurar la qualitat del model? Què ha d'aportar l'empresa a l'FP dual? Com incorporem l'empresa en la formació? És econòmicament rendible la formació dual per l'empresa? Què pot aportar l'empresa a la formació? Poden totes les empreses formar els seus treballadors? Com avaluem l'aprenentatge a l'empresa? Com s'aprèn als centres de treball? Quines millores aporta l'FP dual a l'aprenentatge i ocupabilitat dels joves? És l'FP dual atractiva pels joves? Quins incentius tenen els alumnes per participar en l'FP dual? Quins estàndards d'aprenentatge s'han d'aplicar i qui defineix els estàndards en la relació a l'FP dual? Quines oportunitats aporta l'FP dual als seus alumnes en termes d'inserció laboral? Quina és la modalitat de remuneració més adequada? Beca salari o contracte d'aprenent? Quina és la percepció social de l'FP dual? 

Aprofitant la celebració del seminari, es va presentar la Infografia de la Fundació sobre el tema de la Formació professional. 

A començaments del 2015 es presentarà una nova recerca sobre FP dual i la relatoria d'aquest seminari. 

Podeu consultar en els documents adjunts les presentacions del Seminari.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar