25 centres educatius s'han presentat al programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu"

Un total de 20  escoles, 4 instituts i 1 institut-escola s'han presentat a la convocatòria extraordinària del programa Magnet, sol·licitant entrar a formar part d'aquest projecte d'innovació i equitat educativa el curs 2020-21. Magnet acompanya les escoles i instituts en un procés de transformació per tal d'enfortir el seu projecte de centre en aliança amb una institució de referència. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu recuperar la capacitat d'atraure les famílies del seu entorn.

El 31 de juliol va concloure el període de presentació de sol·licituds, i ara s'inicia el procés de selecció dels centres que millor s’adaptin als r​equisits del programa,​ que culminarà el 20 d’octubre amb la publicació de la llista definitiva dels seleccionats. Els centres educatius que s'han presentat són de diversos territoris, concretament: 8 del Vallès Occidental, 4 del Baix Llobregat, 3 de Tarragona, 2 de Catalunya Central, 2 de Barcelona comarques, 1 del Maresme-Vallès Oriental, 1 de Barcelona ciutat, 1 de Girona, 1 de Lleida i 1 de Terres de l’Ebre.

Any zero, novetat de la convocatòria Magnet 2020-21

La ​convocatòria Magnet d’enguany ha incorporat un any 0, en el que els centres disposaran d’un un període d’assessorament de 15 hores que entre els mesos de gener a juny del curs 2020-21 per tal d’elaborar la visió i iniciar el coneixement de la institució partner. Aquesta formació comptarà amb el reconeixement del Departament d’Educació i un cop finalitzada, s'iniciarà el període d’assessorament del centre el curs 2021-22. Moment el que també s’iniciaran altres accions com la difusió estratègica del projecte en el territori, l’intercanvi amb altres centres Magnet i la col·laboració amb les administracions educatives en l’anàlisi de mesures d’escolarització equilibrada en el centre i el municipi.

Els centres que siguin seleccionats es sumaran als 27 projectes que actualment ja formen part d'aquest programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Educació, l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB i la Diputació de Barcelona amb el suport dels Ajuntaments dels municipis amb centres Magnet.

Per a més informació sobre el programa Magnet, podeu entrar al web:

http://magnet.cat/

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar