Neix l’aliança EDUCACIÓ360 perquè el model educatiu a Catalunya promogui i integri les oportunitats educatives extraescolars i comunitàries i en garanteixi l’equitat en el seu accés.

En el marc de la jornada Construïm l’Educació 360, La Diputació de Barcelona, la FMRPC i la Fundació Jaume Bofill han presentat avui 29 de gener de 2018 en roda de premsa al CCCB; l’aliança Educació 360 que neix amb 34 socis: ajuntaments i ens locals, xarxes de centres educatius, associacions de mestres i educadors, entitats de lleure i del tercer sector social, cultural i esportiu de Catalunya, i grups de recerca de les universitats. L’aliança convoca a tots els actors del país que promouen oportunitats educatives a connectar l’educació i els aprenentatges que estan oferint des de diversos àmbits.

Els promotors comparteixen el repte de superar un model educatiu centrat exclusivament en les activitats escolars lectives i consideren que l’aprenentatge extraescolar ofereix una qualitat i quantitat creixent d’oportunitats educatives valuoses encara poc reconegudes i desconnectades.

Davant els escenaris de desigualtat i segregació que es produeixen en l’accés a les oportunitats educatives fora del sistema reglat, la iniciativa es proposa garantir la igualtat d’oportunitats, sense exclusions.

Mercè Conesa i Rafael Homet, Presidenta i Diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Pilar Gargallo, Presidenta de la FMRPC, Ismael Palacín, Director de la Fundació Jaume Bofill i Carles Barba, Director de l’aliança Educació 360, han explicat als mitjans de comunicació els objectius i les principals actuacions de la iniciativa.

En l’acte de presentació pública, les 37 institucions i xarxes d’entitats, sòcies de la iniciativa han escenificat el seu compromís de vinculació a l’aliança. (S’adjunta imatge de l’acte de presentació amb tots els socis).

Podeu consultar la nota de premsa i el dossier de premsa a l’arxiu adjunt.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar