Propera convocatòria del programa Magnet per al curs 2020-21

Sou un centre educatiu amb ganes d’iniciar un projecte de transformació educativa que al mateix temps afavoreixi una escolarització més equilibrada? Us convidem a consultar les bases i els requisits que es demanaran a la nova convocatòria de ¨Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu¨ al web del programa

La convocatòria Magnet per al curs 2020-21 forma part de la convocatòria de programes d’innovació del Departament d’Educació, que ha quedat congelada per l’entrada de l’estat d’alarma a causa del COVID-19. Però mentre esteu pendents de la publicació del nou calendari de la convocatòria general, podeu consultar les bases de participació del Programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu. Us pot interessar començar-ne a parlar amb el vostre equip docent i, fins i tot, començar a preparar el vostre pre-projecte, en cas que us hi vulgueu presentar.

El programa Magnet promou l’aliança d’un centre educatiu amb una institució de referència en un camp del coneixement específic. Aquesta aliança ha de permetre el desenvolupament d’un projecte educatiu innovador i de qualitat, i que es converteixi en referència en el territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa. 

El programa s’adreça als centres públics amb una composició social desequilibrada respecte al territori de referència, i que compten amb un equip docent compromès amb el canvi i amb motivació per desenvolupar projectes d’innovació. El programa està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB amb la col·laboració dels Ajuntaments.

Passos que cal seguir per a accedir a la convocatòria magnet per al curs 2020-2021:

  1. Consulteu la finalitat, els objectius, dels destinataris i els requisits del programa per verificar que el vostre centre compleix el perfil per presentar-se a la convocatòria.
  2. Compartiu amb tot l’equip directiu i amb el claustre si considereu que aquest programa encaixa amb les necessitats del vostre centre i si esteu disposats a assumir els compromisos que comporta.
  3. Prepareu el vostre pre-projecte seguint aquest model.
  4. Prepareu la sol·licitud, juntament amb el document de compromís i el pre-projecte. Els haureu de fer arribar al Departament d’Educació mitjançant l’eValisa en el moment en que es reobri la convocatòria general de programes d’innovació dels Departament d’Educació. Haureu d’adjuntar també l’acta de l’aprovació del pre-projecte per part del claustre i del Consell Escolar.
  5. Podeu fer-nos arribar el pre-projecte al correu info@magnet.cat. Malgrat la congelació de la convocatòria, des de la coordinació us podem fer un retorn orientatiu i constructiu del document.

Calendari de la convocatòria magnet:

  • Presentació de candidatures via eValisa: data pendent de publicació *.
  • Elecció dels centres preseleccionats: data pendent de publicació, previsiblement finals de juny 2020*.
  • Acompanyament als centres per a l’elaboració dels seus projectes Magnet definitius i recerca d’institució partner: Primer trimestre del curs 2020-2021*.
  • Publicació dels centres seleccionats: Finals del primer trimestre del curs 2020-2021*.
  • Els centres admesos al programa Magnet inicien el seu projecte: Gener 2021*.

*totes les dates són provisionals, les definitives seran publicades en el moment que es derogui el Reial decret 463/2020 pel qual es declara l’estat d’alarma a causa del COVID-19 i es puguin reprendre els tràmits administratius de la Generalitat de Catalunya.

Per a més informació: magnet.cat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar