Properament... Els webinars de la Fundació

Motivació i clima escolar, les credencials virtuals, les dificultats en matemàtiques: aquests són els temes que us convidem a partipar en els propers webinars de la Fundació.

WEBINAR: motivació i clima escolar, les credencials virtuals, les dificultats en matemàtiques...

Fins ara els seminaris de la Fundació han estat a porta tancada, restringit a grups reduïts de participants, sovint experts. Les eines online, però, ens permeten obrir el treball i el debat a la participació activa de la comunitat educativa per construir més i millors propostes per a l'educació del país.

El 2 d'octubre us convidem al nostre primer webinar La desafecció escolar, com prevenir-la? Com crear comunitats educatives implicades? A partir de les reflexions de Valerie Hannon al Debats d'Educació del passat més de juliol us convidem a debatre el dia 2 d'octubre sobre una de les claus per motivar l'alumnat: desvetllar i potenciar el gust per l'aprenentatge al llarg de la vida.


Conduït per Joan Badia i amb la col·laboració d'altres experts i dels participants en línia, volem mirar de respondre algunes d'aquestes preguntes:
Quines estratègies poden desenvolupar els centres educatius per esdevenir motors de motivació? Quins canvis cal introduir en la relació ensenyament-aprenentatge? Com es vinculen motivació i interessos individuals amb rendiment acadèmic? Com es poden capitalitzar els aprenentatges adquirits fora de l'escola? Tenim exemples de practiques exitoses? Són generalitzables al conjunt del sistema educatiu?

Estem preparant altres webinars per la tardor. Alguns dels que podeu prereservar-vos són les següents:

- 28 d'octubre 2014. Se'ns donen bé les matemàtiques? Propostes per a millorar el nivel de matemàtiques de l'alumnat català. Aquest seminari virtual s'inscriu en el projecte PISA a l'Aula que busca explorar el potencial de millora pedagògica d'alguns dels problemes del sistema educatiu català detectats per les dades PISA.

- 20 de novembre 2014. Unes setmanes després de la conferència d'Erin Knight, directora d'Aprenentatge de la Fundació Mozilla al cicle Debats d'Educació, posarem a debat l'horitzó i la viabilitat en el context català de les credencials virtuals: Com reconèixer i acreditar al llarg de la vida? Quin rol han de tenir els centres educatius? Quins altres actors cal incorporar?

- 2 de desembre 2014. Les dades PISA indiquen que el lideratge educatiu i el clima escolar són dues peces claus del rendiment acadèmic. Aquest webinar convida als participants a fer propostes per crear entorns educatius que generin lideratges orientats a l'aprenentatge i al benestar de la comunitat educativa.

Us animem a participar activament als nostres webinars! Ben aviat us informarem de tots els detalls.

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar