Propostes de política municipal d’Educació 360

Els dies 12 i 17 d’abril i el 10 i 11 de maig han estat escenaris de construcció de propostes de política municipal per part de tècnics i electes dels ajuntaments i dels d’equis docents de centres educatius i responsables d’entitats del tercer sector.

Esdevenir política pública

Dins del conjunt d’estratègies per tal d’assolir en els propers anys un canvi substantiu en l’assoliment d’ aquests objectius ens proposem que la política pública incorpori aquesta nova mirada de l’educació. Una perspectiva de 360º, no centrada exclusivament en l’escola sinó més aviat en el conjunt de la comunitat i en els agents i les oportunitats educatives que genera.

La prioritat de la política municipal

I quan parlem de política pública, més enllà de les qüestions competencials i dels condicionants normatius, parlem en primera instancia l’àmbit local. Per la seva condició d’administració més propera a la ciutadania i la comunitat, pel bagatge acumulat en aquest terreny en les darreres dècades i també, per l’oportunitat que ens ofereix l’escenari del proper període de governs locals 2019-2022. 

Gairebé cinquanta persones han participat en aquestes sessions que han estat conduides per Quim Brugué de la Universitat de Girona i el Jordi Collet de la Universitat de Vic tots dos amb un llarg i sòlid bagatge en polítiques publiques en els àmbits educatius i de la participació comunitària i amb el suport de Joan Cuevas, Cap de projectes de recerca  de la Fundació Bofill.

El que és elaborar propostes de política local per tots aquells partits, coalicions i equips de govern que vulguin desplegar estratègies d’Educació 360 dins del seu municipi en el proper períodes 2019-2022.

Aquestes mirades complementàries confluiran el proper 5 de juny per trobar aquells aspectes d’interès comú i l’aliança Educació 360 les presentarà el mes de juliol al conjunt de formacions polítiques per tal que les puguin integrar als seus programes electorals.

 

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar