Quines tendències socials impactaran en el futur de l'educació?

PERSPECTIVES INTERNACIONALS D'EDUCACIÓ Dijous 4 de juliol de 2013 a les 18.30h, al Cercle d'Economia de Barcelona (carrer Provença, 298), la Fundació Jaume Bofill i la Direcció d'Educació de l'OCDE van presentar l'informe de l'OCDE: Trends Shaping Education 2013 [Tendències que perfilen l'educació] Quins seran els efectes de la globalització post-crisi econòmica en l'educació? Com canvien l'escola els nous models de família? Quins efectes tindran les tecnologies emergents i els nous usos del temps en l'aprenentatge? Cap a on va el mercat laboral i quines noves competències requereix? Com afecta l'allargament de la vida laboral a les polítiques de formació? Quines són les tendències internacionals i el seu impacte en les polítiques d'educació?

El nou informe de l'OCDE destaca els canvis principals que afecten el futur de l'educació i que suposen reptes tant per als responsables de les polítiques com per als centres educatius. Aquest debat vol servir com un estímul per reflexionar sobre les tendències que influeixen i tenen el potencial d'influir en l'educació. El millor d'aquest informe són les preguntes que formula. Totes elles il·lustratives i suggeridores. L'OCDE convida la comunitat educativa dels diferents països a fer-se la pregunta: «Com poden influir aquestes tendències en el meu sistema educatiu i la meva feina?» En aquest cas ens preguntarem: «Quines són les tendències que definiran el futur del sistema educatiu de Catalunya?»  

En l'acte es va debatre a fons sobre les conclusions d'aquest nou informe que la Direcció d'Educació de l'OCDE acaba de publicar i sobre les estratègies que Catalunya podria adoptar per millorar la qualitat de l'educació. Van intervenir: Tracey C. Burns, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació de l'OCDE i directora de l'informe que es presenta, Alfons Cornella, fundador d'Infonomia.com i del projecte Co-Society, i Joan Subirats, catedràtic de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona. Acte gratuït i obert a tothom. Per assistir-hi només calia inscriure's. La presentació es va poder seguir en directe en streaming i també a través de Twitter @FundacioBofill, #perspectivesbofill i del Facebook.

Podeu consultar l'informe de l'OCDE i la nota de premsa de l'OCDE Tendències que perfilen l'educació<és un informe que analitza les principals tendències que afecten el futur de l'educació i representen reptes tant per als responsables polítics com pels centres educatius. És un estímul per al debat sobre les principals tendències que tenen el potencial d'influir en l'educació. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar