Seminari Internacional sobre Lideratge per a l'Aprenentatge en Entorns Innovadors

Dimarts, 20 de novembre de 2012, a l'Auditori del Foment de les Arts i del Disseny (FAD), tindrà lloc el Seminari Internacional sobre Lideratge per a l'Aprenentatge en Entorns Innovadors organitzat conjuntament per la Fundació Jaume Bofill i l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). El Seminari comptarà amb la participació d'experts internacionals i coordinadors i col·laboradors del programa Innovative Learning Environments (ILE), endegat per l'OCDE i dirigit per David Istance, membre del Centre for Educational Research and Innovation (CERI) d'aquest organisme.

Des de fa un any, la Fundació Jaume Bofill col·labora estretament amb l'equip de l'ILE de l'OCDE, concretament en la publicació d'un informe conjunt i en l'organització d'un seguit d'activitats i actes que posen el focus d'interès en el lideratge per a l'aprenentatge en entorns innovadors. És en el marc d'aquesta col·laboració que organitzem aquest Seminari amb l'equip de l'ILE i un grup d'experts internacionals en lideratge educatiu com ara John MacBeath, professor emèrit de la University of Cambridge on dirigeix la Càtedra de Educational Leadership des de l'any 2000. També en el marc d'aquest projecte, hi ha un equip d'experts catalans coordinats per Joan Badia i Màrius Martínez que està treballant les dimensions i l'anàlisi d'experiències de lideratge per a l'aprenentatge en el context català. Aquests experts també participen de l'organització del Seminari i donaran continuïtat al debat, les reflexions, els reptes i les conclusions que se'n derivin. El Seminari pretén discutir sobre el lideratge per a l'aprenentatge, a partir d'un panel internacional d'experts i d'uns tallers temàtics. Entre la cinquantena de participants hi haurà responsables d'administracions, investigadors/es i professors/es universitaris/es, docents, directors i directores de centres educatius i persones d'altres organismes de la comunitat educativa del país. La proposta del projecte de l'OCDE, a través de la Fundació Jaume Bofill, consisteix en un treball sistemàtic de recerca i visibilització de pràctiques i entorns innovadors. Des de la Fundació es vol aprofitar aquesta recerca per donar suport i encoratjar el lideratge educatiu a tots els nivells: aula, centre, entorn o xarxa de centres, sistema... Els resultats del seminari i de tota aquesta recerca els publicarà l'OCDE en un informe que es presentarà a Barcelona, la tardor del 2013 a la comunitat educativa.

Segueix el debat per Twitter amb l'etiqueta #OECD_ILE o bé @FundacioBofill.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar