Vols sumar-te a la gran família Lecxit? Acompanya un infant a millorar la seva comprensió lectora

Comença el nou curs escolar i tornen les sessions del programa LECXIT-Lectura per a l'èxit educatiu amb l'objectiu de millorar la comprensió lectora dels alumnes de primària. Una competència lectora baixa compromet l’èxit escolar i les possibilitats d’aprenentatge al llarg de la vida, així com la igualtat d’oportunitats. Per això des de el Programa Lecxit busquem a persones compromeses amb la millora educativa dels infants que vulguin participar com a voluntàries a un dels més de 200 punts LECXIT que hi ha a tot Catalunya.

La tasca del voluntariat és acompanyar la lectura d'un infant, ajudar-lo a gaudir-ne, motivar-lo i esdevenir un referent lector que el faci creure en les seves capacitats. No es necessita cap formació específica, només cal saber llegir correctament en català i tenir ganes d'incidir en l'educació dels infants. Si tens una hora lliure a la setmana i vols encomanar la passió per la lectura a un nen o una nena et pots fer voluntari/ària.

Trobaràs més informació sobre el voluntariat i el formulari d'inscripció amb les escoles i horaris de les sessions LECXIT a www.lectura.cat/voluntaris

Com a suport al voluntariat, s'ha reeditat el material Tu també pots fer molt per la lectura amb estratègies, recursos i coneixements per reforçar les competències lectores dels infants.  

Anima't i vine a llegir amb nosaltres!

Notícies

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar