Joan Majó Cruzate
“Enginyer, empresari i polític”

Joan Majó Cruzate

Doctor Enginyer Industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i «Ingenieur Europeen» (FEANI). Empresari actiu en formació constant, ha creat i ha dirigit diverses empreses a Catalunya i a la resta de l’Estat, sempre especialitzades en el sector de l’electrònica i de la informàtica, entre aquestes Telesincro, SA, la primera empresa de l’Estat que va fabricar ordinadors amb tecnologia pròpia en els anys 60.

Actualment és president de la Fundació Ernest Lluch, president del Cercle pel Coneixement i membre del CAREC i Tresorer de la Societat Barcelonesa d’Amics del País.

Quant a la seva etapa política, fou alcalde de Mataró i ministre d’«Industria y Energía» durant el segon govern de Felipe González. I a Brussel·les, va ser conseller de la Comissió Europea, sota la presidència de Jacques Delors; president del Information Society Forum i president de l’European Institute for the Media (EIM) a Düsseldorf.

Va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

És autor de diversos llibres sobre l’evolució de la societat actual: Chips, Cables i Poder (1996), No m’ho crec! (2009), Després de tocar fons (2010) i El món que ve.... ja el tenim aquí (2013).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar