Joan Majó Cruzate
“Enginyer, empresari i polític”

Joan Majó Cruzate

Doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i ingénieur européen (FEANI). Empresari actiu en formació constant, ha creat i ha dirigit diverses empreses a Catalunya i a la resta de l’Estat, sempre especialitzades en el sector de l’electrònica i de la informàtica, entre altres Telesincro, SA, la primera empresa de l’Estat que va fabricar ordinadors amb tecnologia pròpia en els anys seixanta.

Actualment és president de la Fundació Ernest Lluch, president del Cercle pel Coneixement, membre del CAREC i tresorer de la Societat Barcelonesa d’Amics del País.

Quant a la seva etapa política, fou alcalde de Mataró i ministre d’Indústria i Energia durant el segon govern de Felipe González. I a Brussel·les, va ser conseller de la Comissió Europea, sota la presidència de Jacques Delors; també va ser president de l‘Information Society Forum i president del European Institute for the Media (EIM) a Düsseldorf.

Va ser director de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV).

És autor de diversos llibres sobre l’evolució de la societat actual:  Xipscables i poder (1996), No m’ho crec! (2009), Després de tocar fons (2010) i El món que ve... ja el tenim aquí (2013).

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar