Francisco Luna

Francisco Luna

Francisco Luna és llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Deusto (1981). Director del Centre d’Orientació Pedagògica (COP) de 1988 a 1992. Responsable de desenvolupament curricular i membre de l’equip directiu de l’Institut per al Desenvolupament Curricular i la Formació del Professorat del País Basc (IDC) del 1992 al 2001, on va coordinar l’elaboració dels currículums de la CAPV de totes les etapes no universitàries i l’elaboració de materials curriculars. Al 2001 s’incorpora al Instituto Vasco de Evaluación e Investigación Educativa No Universitaria (ISEI-IVEI), com a coordinador de l’equip de didàctica i membre de l’equip directiu. Del 2009 al 2013 va ser director del ISEI-IVEI. Ha coordinat el desenvolupament i aplicació d’un gran nombre d’avaluacions a nivell de País Basc, entre altres, l’avaluació de diagnòstic, l’avaluació internacional PISA de la OCDE o l’avaluació TIMSS i PIRLS de la IEA. Així mateix, ha coordinat o participat en diferents recerques sobre l’efecte de la repetició en els resultats escolar, l’abandonament escolar o la caracterització di bones pràctiques de centres educatius, entre altres temes.

Membre durant 7 cursos del Grupo Técnico del Instituto Nacional de Evaluación Educativa (INEE) i del seu Consell Rector. Vicepresident del Consell Escolar d’Euskadi de 2009 a 2013. Ha publicat nombrosos articles, entrevistes i reportatges a diverses revistes d’educació. L’any 2014, per encàrrec de la Conselleria d’Educació del Govern de Canàries, va participar en l’elaboració del document “El abandono temprano de la educación y la formación”, coordinat per Enric Roca i Vicente Riviere, junt amb professors de Canàries i Portugal.

Actes

Ha format part dels actes següents

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar