ve0-z1x-imatge-blog-generica-600x740px_01.jpeg

Conclusions del seminari. Pigmalió a l’aula: Influir en les expectatives i la comunicació dels docents millora les oportunitats de l’alumnat?

Fins a quin punt es pot revertir el pes dels estereotips socials i influir en les expectatives dels docents per incrementar les oportunitats educatives de l’alumnat?

  • Pàgines 30
  • Data 07/09/2022

Fins a quin punt es pot revertir el pes dels estereotips socials i influir en les expectatives dels docents per incrementar les oportunitats educatives de l’alumnat?

En aquest document es recullen les conclusions del seminari "Pigmalió a l’aula: Influir en les expectatives i la comunicació dels docents millora les oportunitats de l’alumnat?" S'hi van presentar les conclusions de l'informe “Són efectius els programes que intervenen sobre les expectatives del professorat envers el seu alumnat?”, una revisió d'evidències elaborada per Marc Lafuente Martínez, en la qual s’analitza l’efectivitat de programes d’intervenció que busquen una millora de les expectatives del professorat envers les possibilitats d’aprenentatge del seu alumnat, un ajustament de les expectatives esbiaixades, una millora en la comunicació amb l’alumnat i una adaptació de les estratègies d’ensenyament.

Una vintena de professionals i recercadors van debatre al voltant de qüestions com: Com es poden aconseguir unes expectatives respecte a l’alumnat afavoridores de l’èxit educatiu? Què cal fer, per aconseguir-ho, des de la formació docent, des dels centres educatius o des d’altres baules clau del sistema?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar