vu8-ombres-600740.png

Ombres de Colors; una història d’abandonaments escolars, amistat i creativitat

Pots descarregar les primeres pàgines i l'epíleg del còmic


  • Pàgines 8
  • Data 29/08/2023

Pots descarregar les primeres pàgines i l'epíleg del còmic


Cris… Desperta!». Així comença aquesta aventura d’abandonaments que també són oportunitats, i amistat, i creativitat. Cris no té clar per on tirar, només sap que, quan dibuixa, tot agafa una altra llum. I de sobte aquesta colla d’ombres: d’on venen? Amb el seu tercer còmic, que és el primer en solitari, Oriol Malet aborda l’abandonament escolar prematur sense carregar-lo d’estigmes i espolsant-li els fantasmes que l’acompanyen més habitualment. La història de Cris i les seves «ombres de colors» demostra que les raons per abandonar són d’una gran diversitat, i que la vida no s’acaba en aquesta cruïlla.

Ombres de colors és una història de ficció que mostra la diversitat i la transversalitat de perfils que deixen els estudis prematurament, i les causes de fons que empenyen cada any milers de joves a deixar el sistema educatiu.

El còmic, editat conjuntament per Comanegra i la Fundació Bofill en el marc de la iniciativa Zero Abandonament, vol donar veu als adolescents i joves a l’entorn de l’abandonament escolar, i fer-ne visibles les experiències viscudes. Per, així, contribuir a una millor comprensió del fenomen i a la sensibilització i difusió de la urgència d’afrontar socialment i políticament aquesta problemàtica. Malet s’ha capbussat en estudis impulsats per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres i docents, parlant directament amb desenes de joves «abandonadors».

El còmic Ombres de Colors vol contribuir a posar la veu i les vivències dels joves al centre del repte de país d'acabar amb l'abandonament escolar.

Aquest còmic forma part de la iniciativa Zero Abandonament impulsada per la Fundació Bofill per conscienciar sobre l’abandonament escolar prematur, un dels reptes educatius i socials més urgents, i situar la lluita contra l’abandonament com una missió de país i una prioritat política.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar